Eesti lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Päästeala töötajate ametiühingu peausaldusisik Kalle Koop teisipäevasel meeleavaldusel Toompeal
Päästeala töötajate ametiühingu peausaldusisik Kalle Koop teisipäevasel meeleavaldusel Toompeal Foto: Madis Veltman

Kärbe viib kuni nelja komando sulgemiseni

Eesti päästeala töötajate ametiühing (EPTAÜ) pöördus peaminister Kaja Kallase poole, et riik otsiks võimalust loobuda päästeameti eelarvekärpest. Vastasel juhul läheb sulgemisele kuni neli komandot.

EPTAÜ nendib, et päästjate madalate palkade tõttu on üha raskem täita ka vabanenud töökohti. «Töötajaskond vananeb, halvenevad tervis ja töövõime. 2023. aasta riigieelarve palgatõusu prioriteetsetest gruppidest on päästjad konkurentsitult kõige halvemas seisus. Ameti tegevuskulud on kõrge inflatsiooni tõttu sügavas miinuses ja nende arvelt kärpenõuet täita pole võimalik,» kirjutas EPTAÜ peausaldusisik Kalle Koop.

Ametiühing teeb ettepaneku viia 2023. aastast päästjate palk Eesti keskmise palga tasemele. Kui kärbe jääb jõusse, tuleb EPTAÜ-le teadaolevalt sulgeda kolm-neli päästekomandot, mis kahjustaks oluliselt abi kättesaadavust.

Lisaks tegi ametiühing ettepaneku luua ja püsirahastada päästjate töö raskusastet ning riske arvestav sotsiaalsete tagatiste süsteem. BNS

Autost leiti kahtlast ainet

Piirivalvurid avastasid teisipäeval Luhamaa piiripunkti saabunud Läti numbrimärgiga Toyota maasturi kindalaekast kilekotikestesse pakendatud kahtlast ainet. Masin suunati täiendavasse kontrolli ning isikud ja leitud aine anti üle maksu- ja tolliameti töötajatele. LEPM

Riskirühmad saavad vaktsiini tasuta

Oktoobri keskpaigast on tasuta gripi­vaktsiin Eestis kättesaadav üld- ja erihoolekandeasutuste elanikele, kogukonnas elamise teenusel olijatele, üle 60-aastastele, rasedatele, kuue kuu vanustele kuni seitsmeaastastele lastele ning gripi riskirühma kuuluvatele alaealistele.

Viimasel kümnendil on Eestis grippi surnud üle 300 inimese, nende seas kaheksa last – kõigil olid rasked kaasuvad haigused. Eelmisel hooajal haigestus grippi 15 272 inimest, kellest 385 vajas haiglaravi ning 10 suri tüsistustesse.

Vaktsiinid peaks jõudma Eestisse oktoobri algul. LEPM

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles