GALERII ⟩ Liikumisharrastuse edendajad kogunesid Käärikul liikumispöördeks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy

Kultuuriministeeriumi eestvedamisel kogunesid 13. ja 14. septembril Kääriku spordikeskuses spordiliidud ja -korraldajad, terviseedendajad ning organisatsioonide ja kohalike omavalitsuste esindajad.

Liikumisharrastuse seminaril kõneldi spordiga seotud väljakutsetest ning tõdeti vajadust liikumispöörde järele.

«Selleks, et eestlaste liikumisaktiivsuse edendamisel päriselt tulemusi saavutada ja kutsuda ellu liikumispööre, on äärmiselt oluline eri valdkondade koostöö ning kõigi partnerite panus ja tugi. Kultuuriministeeriumi poolt jätkame osaliste kokku toomist, ühiste sihtide seadmist ja nende elluviimist, et muuta koos inimeste hoiakuid ning luua head võimalused igapäevaseks aktiivseks tegevuseks,» ütles kultuuriminister Piret Hartman.

Kultuuriminister lisas, et liikumine algab inimese mõtteviisist. Selle mõtteviisi üheks oluliseks kandjaks on ka näiteks lapsevanemad, kes saavad näidata lastele eeskuju ning suunata neid rohkem sportliku eluviisi juurde.

Seminaril arutleti liikumise võimaluste üle ka koolikeskkonnas, räägiti selle seosest rahvatervisega ning kogukondade olulisusest aktiivsete harrastuste edendamisel.

«Liikumine teeb inimesed õnnelikuks ja aitab kaasa ka lõimumisele. See paneb inimesed töötama ühise eesmärgi saavutamise nimel, olenemata rahvusest või päritolust,» rõhutas minister.

Riigieelarve läbirääkimistel on kultuuriministri üks prioriteete just liikumisharrastus – treeneritele väärilise tasu tagamine, sportimisharrastuse kompetentsikeskuse loomine ning tegevustoetuste tõus. Ka on kultuuriministeerium kuulutanud 2023. aasta liikumise teema-aastaks, mille viib läbi Eesti Olümpiakomitee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles