Valga lasteaedades alustasid tööd uued rühmad

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Valga valla lasteaed Buratino
Valga valla lasteaed Buratino Foto: Arvo Meeks

Valga linna lasteaedades Buratino ja Kasekese on ehitustööd lõppenud ning uued rühmaruumid sisustatult laste kasutusse antud. Lüllemäe lasteaias valmisid uued rühmaruumid juba käesoleva aasta alguses.

Valga valla suurima – 175 lapsega – lasteaia Buratino uus, arvult kümnes lasteaiarühm sai nimeks Malviina. Rühmas on praegu 11 last ning vabu kohti veel seitsmele.

Seoses kümnenda rühma loomisega toimus majas ümberkorraldusi, vahendas Valga vallavalitsuse kommunikatsioonijuht Elisabeth Tõnisson. Endisest liikumissaalist tehti täitsa uus rühm Pöialpoisi sõimerühmale. Malviina rühm aga tegutseb endistes Pöialpoisi ruumides.

Kuna liikumissaalist sai rühmaruum, ehitati uus liikumisruum Aia tänava poolse majaosa teisele korrusele. Sealsed ruumid võimaldasid luua ruumika spordisaali.

Kasekese lasteaia seitsmes lasteaiarühm sai hääletuse teel omale nimeks Sinilill. Tegemist on sõimerühmaga, milles praegu veel üks vaba koht. Kõik Sinilille rühma lapsed on suletud Pääsukese lasteaiast ja jäävad sinna kooliminekuni. Kasekese lasteaia nimekirja on kantud 131 last.

Suurenenud on ka lasteaedade töötajate arv. Buratino meeskonnaga on käesolevast õppeaastast ühinenud viis uut töötajat, kahe leidmiseks käib praegu konkurss. Kasekese lasteaia kollektiiviga on liitunud kolm uut kolleegi.

Käesoleva aasta alguses avati ka Lüllemäe põhikoolis uus lasteaiarühm. Kooli juhtkonna otsusel on sellest saanud sobitusrühm kümnele lapsele.

Lüllemäele loodud rühmaruumide ehitusmaksumus ulatus peaaegu 40 000 euroni. Buratino ja Kasekese lasteaedade ümberehitustööd maksid kokku ligi 170 000 eurot ning see summa kaeti Valga valla eelarvest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles