Hinnatõus tõmbas hooldekodu ehitamisele kriipsu peale

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Otepää tervisekeskuse juhataja Andres Arike loodab, et uus hooldekodu saab tulevikus siiski rajatud. Ta seisab olemasoleva hooldekodu taga krundil, kuhu kavandati uue hoone ehitamist.
Otepää tervisekeskuse juhataja Andres Arike loodab, et uus hooldekodu saab tulevikus siiski rajatud. Ta seisab olemasoleva hooldekodu taga krundil, kuhu kavandati uue hoone ehitamist. Foto: Arvo Meeks

Seoses ehitushindade hüppelise tõusuga taganes ehitaja Otepääle plaanitud hooldekodu rajamise lepingust. Vald ei ole aga selle ehitamise mõtet maha matnud ning loodab teema varsti uuesti päevakorda võtta.

2019. aasta suvel eraldas riik Otepää vallavalitsusele toetust, et ehitada Otepää linna uus eakate hooldekodu. Kavandi kogumaksumuseks arvestati tollal 1 020 000 eurot. Sellest valla omaosalus oleks olnud 500 000 eurot, on kirjas rahandusministeeriumi otsuses.

Vald viis läbi riigihanke ning sai selle kaudu ka ehitaja. Pärast ettevalmistustöid sõlmisid vald ja Proland Ehitus OÜ tänavu veebruari keskel lepingu hooldekodu projekteerimis-ehitustööde tegemiseks. Ehituslepingu järgi pidanuks hoone valmima järgmise aasta jaanuaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles