Liina Kersna käis Ahjal töövarjuks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Ahja kooli juht Pirjo Pall (esiplaanil) ja Liina Kersna
Ahja kooli juht Pirjo Pall (esiplaanil) ja Liina Kersna Foto: Erakogu

Endine haridus- ja teadusminister ning praegune riigikogu liige Liina Kersna veetis eelmisel nädalal ühe päeva Friedebert Tuglase nimelise Ahja kooli juhi Pirjo Palli töövarjuna.

«Olin töövari koolijuhil, kes kirjutab igale õpetajale sünnipäevaks personaalse luuletuse. Ja sealjuures on äärmiselt süsteemne eesmärkide poole liikumises,» tõdes Kersna.

Ahja kooli tegevus lähtub kolmest väärtusest: õpihimu, koostöö, ettevõtlikkus. Ja nagu Kersna kinnitas, nägi ta päeva jooksul korduvalt, kuidas otsuseid langetades lähtuti just neist väärtustest.

Tunnustamist väärib endise ministri sõnul seegi, et koolis tegutseb 13 huviringi. Samuti oli tal hea näha rõõmsaid ja motiveeritud õpetajaid.

Päev hiljem käis Kersna Põlvas Pihlapuu lasteaias. Nagu ta välja tõi, on tegu lasteasutusega, kus aastaid räägitud lastega keelepesas võru keelt, kus on õnnekaev ja keskendumise harjutamiseks kaladega akvaarium. Ka korraldatakse lastele olümpiamänge ja matku.

«Rõõm tegutsemisest, õppimisest ja õpetamisest, rõõm sõbraks olemisest – see jääb minuga Pihlapuu lasteaiast,» kinnitas Kersna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles