Noored õppisid kaksiklinnas loovust rakendama

Tiit Loim
, reporter
Copy
Muusikalise kampaania algataja Agnese Rakovska (paremal) Valka kesklinnas
Muusikalise kampaania algataja Agnese Rakovska (paremal) Valka kesklinnas Foto: Inga Karpova

Innustamaks noori proovima komponeerimist, looma laulusõnu, esitama laule ja lööma trummipulkadega rütmi, viidi hiljuti Valka ja Valga ühiskeskuses läbi enneolematu muusikaline hariduskampaania Zvaigznāja Kubs ehk Tähtkuju Kuubik.

Idee autor ja elluviija on Lätis tuntud ansambli Triānas Parks solist Agnese Rakovska, vahendas Põhja-Läti ajalehe Ziemeļlatvija veebitoimetaja Oskars Morozovs. Kampaania nägi ilmavalgust tänavu mai lõpus ning on jõudnud juba käia mitmel pool Lätis.

Omavalitsuste toel on kooliõpilastel ja teistel noortel võimalik proovida laval musitseerimist. Rakovska sõnul soovitakse sel moel tutvustada lastele ja noortele muusika põhitõdesid, pakkudes arutelusid, meistriklasse ja vaba mikrofoni eneseväljenduseks.

«Töö loomemajanduses eeldab laialdast kompetentsi eri valdkondades. Usun, et Läti noortel on võime luua tulevikus igasuguseid väärtuslikke tooteid ja teenuseid. Seetõttu loodan, et meistriklassid innustavad neid oma loovust rakendama ja sellesse uskuma,» rääkis Rakovska.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles