Riik kavandab liitlasvägede jaoks Võru lähistele uut sõjaväelinnakut

LEPM
Copy
Kaitseministeeriumi kantsleri Kusti Salmi sõnul eeldab liitlaste vastuvõtt Eestisse uue sõjaväelinnaku rajamist ja harjutusväljade laiendamist.
Kaitseministeeriumi kantsleri Kusti Salmi sõnul eeldab liitlaste vastuvõtt Eestisse uue sõjaväelinnaku rajamist ja harjutusväljade laiendamist. Foto: Sander Ilvest

Riik plaanib liitlasvägede täiendavaks vastuvõtmiseks ehitada Võru lähistele uue sõjaväelinnaku ning laiendada ka sealseid kaitseväe harjutusvälju, vahendab ERR.

Linnaku täpne asukoht ja muud üksikasjad selginevad pärast riigi eelarvestrateegia vastuvõtmist. NATO valitsusjuhid otsustasid juunis Madridi tippkohtumisel tugevdada sõjalise liidu idatiiva riikide kaitset.

Eesti puhul tähendab see muuhulgas täiendavate liitlasvägede, näiteks brittide, riiki saabumist. Ka USA president Joe Biden teatas tippkohtumise järel, et Eestis ja teistes Balti riikides hakkab rohkem ameeriklaste üksusi väljaõppel käima.

Seda, millal täiendavad liitlasväed Eestisse saabuvad ja kui palju neid on, pole veel teada. Mis on aga kindel, on see, et olemasolev kaitseväe taristu jääb liitlaste vastuvõtmiseks kitsaks.

Kaitseministeeriumi kantsler Kusti Salm kirjutas septembri alguses ERR-i arvamusartiklis, et liitlaste vastuvõtt eeldab Eestisse uue sõjaväelinnaku rajamist ja harjutusväljade laiendamist.

Riigi Kaitseinvesteeringute Keskuse peadirektori Magnus-Valdemar Saare sõnul on uue sõjaväelinnaku asukoht veel lahtine. Ta ütles, et kuigi otsuseid ei ole veel tehtud, siis ei ole uusi maatükke riigil linnaku rajamiseks mõistlik soetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles