Krabi külapillimeeste päev tõi kokku 33 pillimängijat

LEPM
Copy
Krabi rahvamajas toimunud külapillimeeste päevale tulid kaugemad külalised kohale Saaremaalt.
Krabi rahvamajas toimunud külapillimeeste päevale tulid kaugemad külalised kohale Saaremaalt. Foto: Malle Vissel

Laupäeval Krabi rahvamajas toimunud külapillimeeste päeval astus üles 33 pillimängijat.

Kohale oli tulnud pea 100 rahvamuusika austajat, kellele esinesid 33 pillimängijat, kas üksi või mõne kollektiivi koosseisus.

Peamiselt lõõtspillimängijate kokkusaamisel oli esindatud pea kõik Eestimaa piirkonnad: peale Võrumaa ja selle naabermaakondade pillimeeste olid kohal ka külalised Saaremaalt, Tallinnast, Läänemaalt ja Raplamaalt. Viljandi mees Jaak Anderson on seejuures puudunud ainult ühelt külapillimeeste päevalt.

Külapillimeeste kokkusaamised on olnud paljudele esimene kord laval esineda. Nii astusid ka sel korral esmakordselt lavale kolm hakkajat iseõppijat pillimängijat. Laulva tervituse tõi Viitina meesansambel.

Üllatusesineja ansambel «2882» kõlab võru keeles «Kats katõssa katõssa kats». Duo koosseisus Harri Lindmets ja Henrik Hinrikus kutsuti kokku spetsiaalselt tänavuse Viljandi Pärimusmuusika festivali teema "Juured ja ladvad" ajel. Kahe Wana-Wõromaa mehe ühiseks kireks on Teppo lõõtspill ja rahvamuusika. Duo nimi tähendab meeste vanuseid.

«Pidu kulges mõnusalt ja ka sel korral oli sündmuse kulminatsiooniks kõigi külapillimeeste ühismäng, mis võimsa tunde tekitas, rahva tantsule kiskus ning hoogne tants ei tahtnud, ega tahtnud lõppeda,» lisas külapillimeeste päeva korraldaja Malle Vissel.

16. korda toimunud sündmus sai alguse Orava Kultuurimajast. Kaks viimast aastat on traditsiooniks saanud päeva korraldanud MTÜ Kangsti Külaselts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles