Startis seitsmeteistkümnes kirjanike tuur raamatukogudes

LEPM
Copy
Otepää gümnaasiumi õpilastega kohtub teiste hulgas Ilona Martson (fotol "Teletopi" saates koos Mart Juurega.
Otepää gümnaasiumi õpilastega kohtub teiste hulgas Ilona Martson (fotol "Teletopi" saates koos Mart Juurega. Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Esmaspäeval läks liikvele traditsiooniline eesti kirjanike tuur raamatukogudes. „Sõnaränd 2022“ on järjekorras seitsmeteistkümnes kirjanike tuur, mille eestvedaja on Eesti Kirjanike Liit.

Raamatukogude aastal külastavad kuni 23. septembrini raamatukogusid üle Eesti kokku 22 kirjanikku.

„Kuigi kirjanike tuur raamatukogudes on juba tuttavlik formaat, on korraldajad leidnud sellele aastate jooksul uusi lähenemisviise,“ sõnas tuuri tänavune eestvedaja Tuuli Velling. „Raamatukogude aastal on eriline, et „Sõnarännul“ osalevast 22 kirjanikust pooltele on see esmakordne kogemus. Uudne on ka Valgamaale ja Viljandimaale sõitev lasteajakirjade esindus koosseisus Kadri Hinrikus, Ilona Martson ja Kätlin Vainola,“ lisas Velling.

Kirjanike tuur „Sõnaränd 2022“ jõuab 14 maakonda, kus tutvustatakse lugejatele eesti kirjanduse olevikku ja tulevikku. „Eesti Kirjanike Liit teeb tänuväärset tööd, tuues nii uued kui ka juba armastatud kirjanikud lugejatele lähemale, mis on oluline nii raamatukogude aastal kui ka pikemas perspektiivis,“ ütles raamatukogude aasta projektijuht Liina Valdre.

Kirjanikud Lõuna-Eestis

20. septembril kell 18 esinesid Põlva keskraamatukogus Loone Ots, Piret Bristol ja Eduard Tüür

21. septembril kell 12 esinevad Antsla linnaraamatukogus Loone Ots, Piret Bristol ja Eduard Tüür

22. septembril kell 11.30 esinevad Otepää gümnaasiumis kooli õpilastele Ilona Martson, Kätlin Vainola ja Kadri Hinrikus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles