GALERII ⟩ Taagepera loss võõrustas väärika juubeli puhul külalisi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy

Taagepera lossi 110. sünnipäeva puhul viis Valgamaal Tõrva vallas asuva uhke ehitise ruumides tegutsev lossispaa Wagenküll oma külalised ekskursioonidele, tutvustas külastajatele uut menüüd ja pakkus muusikaelamuse.

Lossispaa Wagenküll hotellijuht Maris Reimann jutustas ekskursioonidel külalistele põnevaid lugusid lossi ajaloost ning tutvustas tulevikuplaane.

Külalised said tutvuda tubadega, külastada torni ning spaad. Hotellijuht tänas kõiki sünnipäevakülalisi ja sõnas, et ajalooline loss on saanud Wagenkülli lossispaana uue hingamise. «Meie koha eripära ongi maagiline loss, mida soovime ikka au sees hoida ning väärikalt ka edaspidi lossi sünnipäevasid tähistada.»

Rahvusooper Estonia meeskvintett esitas lossi auks kauneimaid palasid oma repertuaarist. Maitsenaudinguid pakkus peakokk Priit Roopalu Taagepera lossi juubeliks koostatud erimenüüga ning šampanjavaliku oli ürituse puhuks kokku pannud Mulligalerii perenaine Kristel Voltenberg.

Taagepera lossi ehitust alustati 1907. aastal Riia arhitekti Otto Wildau projekti järgi. Loss sai valmis 1912. aastal. Tol ajal oli lossis ligi sada ruumi, uhke 40 meetri kõrgune lossitorn, lisaks ka keskküttesüsteem ning soe vesi ja elekter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles