Uma Mekk kohvikute ja restoranide nädalal 7.- 16.oktoobril pakuvad maitseelamusi kümme erinevat toidukohta Vana-Võromaal ja Setomaal.
Võru- ja Põlvamaa kohvikud pakuvad maitseelamusi
Uma Mekk kohvikute ja restoranide nädal toimub igal aastal kaks korda: kevadel ja sügisel. Eesmärk on viia kokku Vana-Võromaa ja Setomaa pärandtoidu tootjad toitlustus- ja turismiettevõtjatega ning pakkuda külastajatele uusi kohaliku toidu elamusi. Menüüdes on toitude nimetused nii eesti keeles kui ka kohalikus, võro ja seto keeles. Valikutes on nii ruuga, keesi, vatska, määdsä, hülpä, trulli kui vattu – mis need on ja kuidas maitsevad, selgub kohapeal.
Toidukohad ootavad maitserännakule külastajaid nii Kagu-Eesti piirkonnast kui ka kaugemalt. Kolmekäiguline söömaaeg sisaldab eel- ja pearooga ning magustoitu. Lauad tuleb broneerida ette vähemalt 24 tundi.
Kohvikute ja restoranide nädal Võrumaal toimus esimest korda aprillis 2016. aastal, siis pakkusid Uma Meki menüüsid viis toidukohta. Osalemaks kohvikute ja restoranide nädalal, on toitlustuskohtadel vaja järgida kõiki Vana-Võromaa toidumärgise Uma Mekk reegleid ja nõudeid, sealhulgas peab vähemalt 50% menüü koostisosadest olema Vana-Võromaal toodetud või kasvatatud tooraine.
Viimastel aastatel on Uma Mekk kohvikute ja restoranide nädalal olnud 1200-1500 maitseelamuse otsijat. Aastate jooksul on kohaliku toidu nädalatel osalenud 30 kohvikut ja restorani.
Maitseelamuste pakkujad
Ööbikuoru Villa restoran Andreas
Georgi Hotell restoran Postmark
Maa gurmee kodurestoran
Seto Tsäimaja
Hotell Pesa restoran
Mõisa Ait
Veski Pubi
Kohvik Suur Muna
Piusa kõrts aka Klunker
Mooste viinavabrik