Võru- ja Põlvamaa kohvikud pakuvad maitseelamusi

LEPM
Copy
Traditsioonilised seto toidud.
Traditsioonilised seto toidud. Foto: Ove Maidla/Postimees

Uma Mekk kohvikute ja restoranide nädalal 7.- 16.oktoobril pakuvad maitseelamusi kümme erinevat toidukohta Vana-Võromaal ja Setomaal.

Uma Mekk kohvikute ja restoranide nädal toimub igal aastal kaks korda: kevadel ja sügisel. Eesmärk on viia kokku Vana-Võromaa ja Setomaa pärandtoidu tootjad toitlustus- ja turismiettevõtjatega ning pakkuda külastajatele uusi kohaliku toidu elamusi. Menüüdes on toitude nimetused nii eesti keeles kui ka kohalikus, võro ja seto keeles. Valikutes on nii ruuga, keesi, vatska, määdsä, hülpä, trulli kui vattu – mis need on ja kuidas maitsevad, selgub kohapeal.

Toidukohad ootavad maitserännakule külastajaid nii Kagu-Eesti piirkonnast kui ka kaugemalt. Kolmekäiguline söömaaeg sisaldab eel- ja pearooga ning magustoitu. Lauad tuleb broneerida ette vähemalt 24 tundi.

Kohvikute ja restoranide nädal Võrumaal toimus esimest korda aprillis 2016. aastal, siis pakkusid Uma Meki menüüsid viis toidukohta. Osalemaks kohvikute ja restoranide nädalal, on toitlustuskohtadel vaja järgida kõiki Vana-Võromaa toidumärgise Uma Mekk reegleid ja nõudeid, sealhulgas peab vähemalt 50% menüü koostisosadest olema Vana-Võromaal toodetud või kasvatatud tooraine.

Viimastel aastatel on Uma Mekk kohvikute ja restoranide nädalal olnud 1200-1500 maitseelamuse otsijat. Aastate jooksul on kohaliku toidu nädalatel osalenud 30 kohvikut ja restorani.

Maitseelamuste pakkujad

Ööbikuoru Villa restoran Andreas

Georgi Hotell restoran Postmark

Maa gurmee kodurestoran

Seto Tsäimaja

Hotell Pesa restoran

Mõisa Ait

Veski Pubi

Kohvik Suur Muna

Piusa kõrts aka Klunker

Mooste viinavabrik

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles