Põlvamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Eesti meistrivõistluste meeste esikolmik: Uku-Laur Tali (vasakult), Kristo Heinmann ja Alar Kume
Eesti meistrivõistluste meeste esikolmik: Uku-Laur Tali (vasakult), Kristo Heinmann ja Alar Kume Foto: Evely Ostrov

Hooaja viimane võistlus kulges vihmasajus

Orienteerumishooaja viimased Eesti meistrimedalid jagati välja pikal rajal. Võistluspaik oli keerulise reljeefiga ja valdavalt raske läbitavusega Voorepalu maastik Põlva- ja Tartumaa piiril. Kogu võistluse vältel sadas vihma.

Oma kolmanda pika raja meistritiitli võitis Eleri Hirv (OK Võru), kes finišeerus uhkes üksinduses. Hõbeda võitis Kadri Kadakas ja pronksi Sigrid Ruul.

Meeste 18,9 kilomeetri pikkusel distantsil läks viies pika raja Eesti meistritiitel Kristo Heinmannile. Teine oli Uku-Laur Tali ning pronksi sai elu esimese individuaalse Eesti meistrivõistluste medali võitnud Alar Kume (OK Võru).

Juunioride seas tulid Eesti meistriteks Anita Laanejõe ja Jürgen Joonas (mõlemad OK Võru). LEPM

Kanepi vald sai lastekaitsespetsialisti

Kanepi vallas töötab septembri algusest lastekaitsespetsialistina Külli Oja, kes on põline Kanepi valla elanik.

Spetsialisti ülesanded on kaitsta laste õigusi ning toetada vanemaid laste heaolu kindlustamisel, samuti aidata peredel lahendada sotsiaalseid probleeme.

«Iga laps on väärtus. Täiskasvanute ülesanne on luua lapsele tingimused kasvamiseks, arenemiseks ja võimetekohaseks õppimiseks,» sõnas Külli Oja.

Senise töökogemuse taustal näeb ta vajakajäämist vanemate sotsiaalsetes oskustes. Professionaalne nõustamine ja võrgustikutöö aitab vanematel järeltulijate kasvatamisega paremini toime tulla. Oma tugevusteks peab Oja pikaaegset inimestega töötamise ja võrgustikutöö kogemust, meeskonnatöö oskust ja sisemist motivatsiooni tööalaseks arenguks.

Oja on saanud Tartu ülikoolis erialase hariduse, varem on ta töötanud sotsiaalpedagoogina ning hariduslike erivajadustega õpilaste õppe koordineerijana. Ta oli pikalt Põlgaste põhikooli direktor ja õpetaja. LEPM

Selguvad suurimad Kanepi valla ellu panustajad

Kanepi vallavalitsus ootab kandidaate valla üheksale tunnustusele. Taas selgub valla aukodanik. Samuti aasta tegu või tegija; kohaliku elu edendaja; kultuurielu edendaja; aasta sportlane või spordielu edendaja; aasta ettevõtja või ettevõtluse edendaja; aasta küla või külaelu edendaja; aasta hariduselu edendaja; aasta vabatahtlik töö või isamaaline tegevus.

Kandidaate saab esitada septembri lõpuni valla kodulehel ja Facebooki-lehel. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles