Selgusid parimad perearstikeskused

LEPM
Copy
Tunnustatute hulgas on ka Valga perearst Terje Talvi.
Tunnustatute hulgas on ka Valga perearst Terje Talvi. Foto: Tiit Loim

Eesti Perearstide Seltsi aastakonverentsil 30. septembril võtavad teiste hulgas tunnustuse vastu neli perearstikeskust Lõuna-Eestist. 

Tänavu saavutas A-taseme kokku 122 perearstikeskust, nende seast 14 keskust saavutas A-taseme esimest korda. Lõuna-Eestist kuuluvad parimate hulka OÜ Perearst Monika Hõim Põlvamaalt, Valgamaalt Terje Talvi ning Võrumaalt OÜ Võru Arst ja OÜ Perearst Viivika Allas.

Eesti Perearstide Selts selgitab igal aastal välja parimad praksised. Seda tehakse seltsi koostatud perearstipraksiste kvaliteedijuhise alusel ning hinnatakse nii kliinilist tööd kui ka praksise töökorraldust. Näiteks võetakse arvesse ravijuhendite järgimist haiguste ennetamisel ja ravimisel, digitaalsete tervisekaartide kasutamist ning andmete edastamist tervise infosüsteemi, samuti nii pereõdede ja perearstide iga-aastast enesetäiendamist kui ka patsientide tagasiside küsimist.

„Möödunud aasta oli keeruline nii patsientide kui ka arstide ja õdede jaoks. Seda enam on rõõm näha, et igal aastal lisandub perearstikeskuseid, kes saavutavad A- ja B-taseme.“ tõdes Eesti Perearstide Seltsi juhatuse liige Elle-Mall Sadrak.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles