Mees, kes ravib kaljukotkaid

Mati Määrits
, reporter
Copy
Zoomeedikumis töötav loomaarst Madis Leivits on taas vabasse loodusesse lendama aidanud sadu haruldasi linde. Tema hoole alla toimetati ka Valgast leitud vigase tiivaga kanakull.
Zoomeedikumis töötav loomaarst Madis Leivits on taas vabasse loodusesse lendama aidanud sadu haruldasi linde. Tema hoole alla toimetati ka Valgast leitud vigase tiivaga kanakull. Foto: Mati Määrits

Eesti maaülikooli loomaarst, Eesti Loomaarstide Liidu president Madis Leivits on mees, kelle ravivõtete tulemusena on tee vabasse loodusse taas leidnud sajad haruldased linnud, sealhulgas kaljukotkad.

Praegugi on Tartu linna piiril asuvas Zoomeedikumis ravil üks Lääne-Eestist leitud kolmeaastane kaljukotkas, kes saanud pliimürgistuse. «Saatsin tegelikult ühe kohaliku mehe linnu laipa ära tooma, aga selgus, et ta veel elab. Lappisime ta siin terveks, aga pärast seda hakkas kotkas väga intensiivselt sulgima, mistõttu kasvatab praegu hoosulgesid. Kui need selga saavad, läheb talle GPS-seade uuesti selga ja ta saab minna uuele tiirule,» rääkis Leivits.

Üks GPS-seadmega varustatud kaljukotkas aga jäi talvel Leedus teistest maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles