Heiteseriaal tõi naiste klassis võimsa tulemuse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Võimsa võistluse teinud naiste üldvõitja Mare Külv ja võistluse organisaator, heiteseriaali teise koha võitja Harry Mägi
Võimsa võistluse teinud naiste üldvõitja Mare Külv ja võistluse organisaator, heiteseriaali teise koha võitja Harry Mägi Foto: Erakogu

Laupäeval sai Tõrva vallas teoks mitmevõistluse «Pokardi sügis 2022» viimane etapp.

Mitmevõistlus koosneb viiest alast: vasaraheide, kuulitõuge, kettaheide, odavise ja raskusheide. Vahendi kaal oleneb võistleja vanusest ja vastavalt oma tulemusele ning punktitabelile saab võistleja kirja punktisumma. Viiel alal suurima punktisumma kogunud võistleja ongi parim.

Võistluse finaaletapp kulges lausvihmas ja õhutemperatuur oli vaid 10,5 kraadi. Sellistes tingimustes häid tulemusi oodata ei saanud, aga võistluse lõppedes olid osalejad rahul, sest kõik olid kogenud tegijad ja oma karjääri juures igasugustes tingimustes võistelnud.

Seekordne jõuproov lõppes seriaali parimate tunnustamisega. Alguse sai seeriavõistlus mais ja kestis augustini. Iga kuu oli üks etapp ja arvesse läksid neljast etapist kolme parema tulemused. Osalejaid oli peale kohalike Tallinnast, Harjumaalt, Pärnust, Raplast, Türilt, Tartust, Viljandist ja Valgast.

Naistest oli klass omaette Mare Külv, kes püstitas teisel etapil uue Eesti rekordi mitmevõistluses omas vanuseklassis ja kokkuvõttes tuli talle ülivõimas võit. Meeste arvestuses oli võistlus tunduvalt tasavägisem. Võitjana väljus sellest Artur Saar Viljandist, teiseks tuli võistluse organisaator ja peakohtunik Harry Mägi, kolmanda koha võitis Aivar Hommik Viljandist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles