Galerii ⟩ Lapsed jooksid liikumisvõime kaotanud eakaaslaste heaks

Arvo Meeks
, fotograaf
Copy

Enam kui 12 200 õpilast osales heategevuslikul teatejooksul liikumisvõime kaotanud laste heaks.

17. korda korraldatud jooks leidis tänavu aset 28 paigas üle Eesti – nii staadionitel, parkides kui ka linnakeskustes. Lõuna-Eestis sai see teoks Põlvas, Valgas, Tõrvas, Otepääl ja Võrus.

Osalejad jooksid valdavalt kaheksaliikmeliste võistkondadena, iga selle liige pidi läbima 200 kuni 400 meetri pikkuse distantsi. Iga kool sai välja panna piiramatul arvul võistkondi.

Teatejooksu avasid ning eelnenud soojendusvõimlemise viisid läbi kohalikud sportlased ja kohaliku spordiliikumise eestvedajad – näiteks Valgas kurtide olümpiavõitja kaugushüppes Tanel Visnap ning kergejõustiklased Carmen Rääk ja Marko Gerassimov.

Oluline on osavõtt ja kaasamõtlemine, sest võitjaid välja ei selgitada. «Teatejooksu ja laiemalt ka spordinädala eesmärk on pakkuda noortele võimalust tunda rõõmu liikumisest ja tervislikest eluviisidest ning seeläbi populariseerida sportlikke eluviise,» märkis eestvedaja Erik Pallase. «Lisaks annab teatejooks panuse Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse toetusfondi kaudu liikumisvõime kaotanud laste heaks. See omakorda õpetab noori hoolima inimestest enda ümber ja ühiskonnas ning hindama heategemise tähtsust.»

Täiskasvanud saavad teatejooksul osalevate laste panust ning Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse tegevust toetada, helistades heategevusnumbril 900 7777 (ühe kõne hind 7 eurot) või tehes ülekande HNRK Toetusfond SA kontole SEB pangas EE451010220268957228 märksõnaga «Teatejooks».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles