Võru Vesi: elektrita jäädes suudame vett anda vähemalt 72 tundi

Arved Breidaks
, reporter
Copy
ASi Võru Vesi juhatuse liige Juri Gotmans.
ASi Võru Vesi juhatuse liige Juri Gotmans. Foto: Arved Breidaks

Võru- ja Põlvamaal veevarustusega tegelev AS Võru Vesi seadis end valmisolekusse, et võimalike laupäevaste elektrikatkestuste korral tagada generaatorite abil inimeste varustamine joogiveega ning pumbata ära reovesi.

«Meil on toimepidevuse plaanid erinevate juhtude jaoks olemas ja selle järgi me talitame,» ütles ASi Võru Vesi juhataja Juri Gotmans. «Konkreetsemalt: tänase seisuga on meid hoiatatud, et hoiaksime telefonid lähedal, et oleks varutud kütus, autodel paagid täis ja oleksime valmis asuma kahes grupis tööle 12-tunniste valvetega.»

Juhul kui laupäeval peaks aset leidma Venemaa Kaliningradi eralduskatse Venemaa ja Valgevene sagedusalast, võib see põhjustada häireid Eesti elektrisüsteemis. Eleringi juhatuse esimehe Taavi Veskimägi sõnul on Eesti koostöös naaberriikidega eralduskatseks valmistunud. «Kaliningradi eralduskatse ei mõjuta oluliselt Eesti elektrisüsteemi tööd ja Elering on koostöös naaberriikide süsteemihalduritega astunud täiendavaid samme, et võimalikke riske veelgi maandada,» teatas ta pressiteates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles