Valga Säde pargis tuleb rahvuskultuuride pidu

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tutvuda saab ka ukrainapäraste hõrgutistega.
Tutvuda saab ka ukrainapäraste hõrgutistega. Foto: Urmas Luik

Tänast rahvusvähemuste päeva tähistatakse raamatukogude eestvõttel üle Eesti temaatiliste sündmustega. Perepäev leiab sel puhul aset ka Valga Säde pargis.

Valga keskraamatukogu direktor Triinu Rätsepp selgitas, et raamatukogude aasta osana aset leidvaid sündmusi koordineerib Tallinna keskraamatukogu. Mitmes piirkonnas toimuvad sel puhul üritused koondnimetusega «Kogu Eesti loeb», kus saab nautida mitmekeelset kultuuriprogrammi ja rahvustoite ning tutvuda kohalike raamatukogudega.

Valgas saab teoks nii plaadi- kui raamatuesitlus. Albumi «Kuula mu loo kõla» kaudu said kümme pagulas- ja rändetaustaga noort võimaluse väljendada enda mõtteid ja lugusid rändest, identiteedist, kohanemisest ja elust Eestis. Kaks nendest oma elu laulu sisse kirjutanud noortest – Karim Hossam ja Grace Muchiri – tulevad Valka koos projektijuht Silvia Terasega.

Juris Leimanise raamatut «Mustlased Läti metsades, taludes ja laatadel» esitlevad teose toimetaja Inge Annom ja Risto Järv kirjandusmuuseumist. Ettevõtmise eel kogus Valga keskraamatukogu ka rahvuslikke retsepte, millega perepäeval samuti tutvuda saab.

Valga ukrainlaste selts Kalyna pakub heategevuskohvikus Ukraina toite ja jooke. Kogu tulu läheb Ukraina toetuseks. Valgamaa kutseõppekeskus pakub aga šašlõkki eri rahvusköökide marinaadis.

Õpitubades saab Triinu Rätsepa sõnul valmistada näiteks makrameetehnikas võtmehoidjaid, järjehoidjaid ja talismane.

Kohal on jutuvestja Polina Tšerkassova. Tegutseb õueraamatukogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles