Pühajärve põhikool sai jooksuraja ja kaugushüppekasti

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Mapri Ehituse esindajad sümboolsel avamisjooksul
Mapri Ehituse esindajad sümboolsel avamisjooksul Foto: Jassu Hertsmann

Otepää vallas asuv Pühajärve põhikool sai uue 60 meetri jooksuraja ja kaugushüppe hoovõturaja ning hüppekasti. Värsked spordirajatised annavad õpilastele korralikud võimalused kergejõustikku harjutada ja harrastada. Rajad ehitas Mapri Ehitus.

Radade avamise puhul võtsid jooksus ja kaugushüppes mõõtu kooliõpilased ning Otepää vallavalitsuse ja Mapri Ehituse esindajad.

Pühajärve põhikooli direktor Miia Pallase rääkis, et kooli spordiväljaku projekt valmis 2013. aastal, aga toona sai kool rahapuuduse tõttu vaid jalgpalliväljaku, kuid põhikooli riiklik õppekava näeb ette ka kergejõustikuga tegelemist.

«Õpilased saavad nüüd korralikult omandada õppekavas olevad oskusi ja meie äratame õpilastes huvi kergejõustiku vastu. Initsiatiiv rajad ehitada tuli Priit Jaagantilt ja tema firma Mapri Ehitus on aidanud kooli ka muudes ettevõtmistes,» selgitas erialalt spordiõpetaja ja treener Miia Pallase.

Koolijuht on õpetanud kolm aastat kehalist kasvatust oma koolis ja pikemalt Otepää gümnaasiumis. Pühajärve põhikoolis õpib 114 õpilast.

Vallavanem Jaanus Barkala sõnul on Otepääl sporti alati väga oluliseks peetud. «Otepää õpilase käest ei ole kunagi tarvis küsida, kas ta spordiga tegeleb. Õige küsimus oleks, et millise spordialaga.»

Mapri Ehituse juhatuse esimees Priit Jaagant peab laste tervist väga tähtsaks. «Mida tervemad ja sportlikumad on lapsed, seda paremini nad õpivad. Minu arvates peaksid nad koolist saama ka armastuse spordi vastu. Sellepärast otsustasimegi teha Pühajärve põhikoolile kingituse, mis loob lastele sportimisvõimaluse aastateks.»

Mapri Ehituses on ettevõtte juhi sõnul sport töötajate seas kõrgelt hinnatud, samuti toetatakse spordiklubisid ja tippsportlasi. Pühajärve põhikool kuulub ka liikuma kutsuvate koolide sekka. Selle õppeaasta algul avati kooli ukse kõrval omalaadne vapitahvel, mis tunnustab koolipere pügimust aktiivsema liikumise poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles