Päevatoimetaja:
Arved Breidaks

Veesaar sööb rõõmuga pekki ja leiba

Copy
Anne Veesaar peab oluliseks korralikku hommikusööki.
Anne Veesaar peab oluliseks korralikku hommikusööki. Foto: Mailiis Ollino

Tervise arengu instituut algatas kampaania «Toidupüramiid», et inimesed pööraksid rohkem tähelepanu oma toitumisharjumustele. Kampaaniaga liitunud näitleja Anne Veesaar jagas kogemusi raadios Elmar.

«Minu toitumisharjumused on alguse saanud lapsepõlvest Valgamaalt ja nõukogude ajast,» tunnistas Veesaar.

Lapsepõlvest on tal meeles nõuanded, mille kohaselt leiba ja saia ei tohi süüa. Kampaania aitas aga teadvustada leiva kasulikkust. «Leib asub sambal, millele kogu toidupüramiid toetub. Minu harjumustes muutis see teadmine palju, asusin kohe poodides erisuguseid leibasid vaatama. Enesetunne on pärast leiva ausse tõstmist läinud tugevamaks, jõudu on palju rohkem,» sõnas ta.

Näitleja suureks lemmikuks on saanud ühepajatoit. «Sinna panen kapsad, kaalid ja mineraalid. Juurde läheb ka natuke liha. Minule maitseb eriti rasvane liha: mis teha, armastan suitsupekki. Oluline on aga tasakaal köögiviljadega.»

Aastaid on Veesaar au sees hoidnud hommikusööki. «Ma ei välju hommikuti kodust toeka söögita. Kui pean kuhugi kella seitsmeks minema, tõusen kell viis. Söön kaerahelbeputru, omletti ja joon kohvi.»

Tagasi üles