Eriolümpialaste spordidirektor naudib oma tööd iga keharakuga

Jaanika Elias
, reporter
Copy
Kõige enam naudib Siret Kruk praeguses elupaigas seda, et saab soovi korral majast välja astuda ja aias rahulikult toimetada.
Kõige enam naudib Siret Kruk praeguses elupaigas seda, et saab soovi korral majast välja astuda ja aias rahulikult toimetada. Foto: Arvo Meeks

Põlvamaalt pärit Siret Kruk (50) töötab Eriolümpia Eesti ühenduses spordidirektorina. Ta teeb oma tööd südamega ja tunneb, et tema kutsumus on teisi aidata. Hiljuti Põlvamaale tagasi kolinud naine on kindel, et tegi linnamelu seljataha jättes ainuõige otsuse.

Kruk hakkas eriolümpia temaatikaga ta kokku puutuma juba 1999. aastal, mil õpetajaks õppis. «Ülikoolis õppisin vabaainena autistlike laste kehalist kasvatamist. Sattusin Tartu Kroonuaia kooli vaatama praktilist tundi ja nägin, et tahaksin nende lastega töötada. Selleks ajaks olin ülikooli kõrvalt juba ka natuke tavakoolis töötanud,» märgib Kruk.

Kui Kruk õpetajakoolituse ülikoolis lõpetas, ootaski teda ees töökoht sealsamas Tartu Kroonuaia koolis. «Toona just vabanes kehalise kasvatuse õpetaja koht ja saingi sinna kohe tööle.» Alguses polnud ta küll ametis täiskohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles