Selgusid Taara linnaku kunstikonkursi võitjad

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kunstnike liidu liige Vano Allsalu on konkursi tulemustega rahul.
Kunstnike liidu liige Vano Allsalu on konkursi tulemustega rahul. Foto: Sander Ilvest

Riigi kaitseinvesteeringute keskus (RKIK) kuulutas välja Võrus Kose teel asuvas Taara linnakus valminud universaalhalli kunstikonkursi võidutööd. Konkursi võitis osaühingute Tuumik Stuudio ja Tohuto teos «Tasakaal», mille autorid on Martin Eelma, Marje Eelma ja Kärt Maran.

Kaitseväe akadeemia staabiveebel Andri Harkmann ütles, et võidutöö toob välja koostöö ja tasakaalu olulisuse, mis omavad kaitseväes suurt jõudu.

«Teos mõjub neis askeetlikes ruumides selgelt tasakaalustavalt, samas ideaalselt täites tühimiku, mis seintel ilma kunstiteoseta oleks. Tõepoolest, iga halli sisenejat tervitavad kujundid, millest moodustub tervikpilt. See ütleb meile, et koostöövalmidus kaitseväes püsib, kui iga inimene eraldi panustab ühtse eesmärgi nimel.»

Eesti Kunstnike Liidu liige Vano Allsalu märkis, et teos esindab omal isikupärasel moel konkreetset vormikeelt, mis on ühteaegu elegantne ning samas resoluutne ja jõuline.

«Teose «Tasakaal» puhul toimub see läbi minimalistliku kujundi ning tasapinnast sündiva ruumilisuse illusiooni. Teos astub ruumilise situatsiooniga dialoogi ning pakub linnakus tegutsejatele lisaks silmailule loodetavasti ka killukese mõtteainet nüüdisaegse kunsti teemal,» lisas Allsalu.

Kaitseinvesteeringute keskuse esindaja ning kunstikonkursi žürii liikme Mart Salusaare sõnul pidi otsitav kunstiline ideelahendus lähtuma nii hoone välis- kui ka sisearhitektuurist, et sobituda sinna nii oma materjalide valiku kui ka teemakäsitluse poolest.

Konkursi võitjalt tellitava teose maksumus ilma käibemaksuta on Taara linnaku puhul 13 000 eurot.

Võru Taara linnakus asuvad 2. jalaväebrigaad ja kaitseväe akadeemia kutseõppehoone. Lisaks paiknevad seal ajateenijate kasarmud, sõduri- ja staabihooned, söökla, tegevväelaste kasarmu, tehnikapark, universaalhall, spordiväljak, käsivõitlusala, jõulinnak, autopesula ja varjualused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles