Kultuuritöötajate ja treenerite palgad tõusevad rekordiliselt

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Piret Hartman
Piret Hartman Foto: Kermo Benrot

Valitsuses peetud riigieelarve läbirääkimiste käigus jõuti kokkuleppele kõrgharidusega kultuuritöötajate ja treenerite palkade kasvu asjus.

Kokkuleppe kohaselt tõuseb järgmisel aastal riiklike kultuuritöötajate palga alammäär 1400 eurolt 1600 euroni. Lisaks miinimumpalga tõusule kasvab kultuuriministeeriumi valitsemisala asutuste palgafond 7,34 miljonit eurot, mille arvelt on võimalik tõsta ka nende inimeste palkasid, keda miinimumpalgaga tõus ei puuduta. Selle summa jagamise töötajate vahel otsustavad asutuste juhid.

Kultuuriminister Piret Hartman märkis, et palgafondi kasv aitab tagada ka asutustesisest paindlikkust. «Asutuste muresid teavad kõige paremini nende asutuste juhid. Palgafondi suurendamine võimaldab juhtidel maksta oma töötajatele motiveerivat töötasu ja vajadusel suunata täiendavaid summasid nende tasustamiseks, kelle valdkonnas on kõige suurem töötajate konkurents.»

Uuest aastast tõuseb koostöös omavalitsuste ja spordiklubidega ka aastaid paigal püsinud kõrgema ehk vähemalt viienda kutsetasemega treenerite miinimumpalk 1020 eurolt 1400 euroni.

«Kolm viimast aastat on treenerite miinimumpalk püsinud samal tasemel. Loodetavasti tõstab palgatõus kindlustunnet,» lisas Hartman.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles