Töötuna on arvel 5653 Ukraina põgenikku

BNS
Copy
Riik lihtsustab uuest aastast tööturuteenuste- ja toetuste süsteemi, mille eesmärk on olla toeks tööelus ja karjäärimuutustes terve tööelu jooksul, kasvatada usaldust ja parandada inimeste kogemust töötukassaga. Pildil on Põlva töötukassa. Foto on illustreeriv.
Riik lihtsustab uuest aastast tööturuteenuste- ja toetuste süsteemi, mille eesmärk on olla toeks tööelus ja karjäärimuutustes terve tööelu jooksul, kasvatada usaldust ja parandada inimeste kogemust töötukassaga. Pildil on Põlva töötukassa. Foto on illustreeriv. Foto: Jaanika Elias

Ukrainaga seotud rahvusvahelise kaitse saajatest on 25. septembri seisuga ennast töötukassas töötuna arvele võtnud 5653 inimest ning nende osakaal kõikidest registreeritud töötutest on 11,9 protsenti.

Eelmisel nädalal, 19.–25. septembrini, registreeris end töötuna arvele 325 sõjapõgenikku, selgub töötukassa statistikast. Töötuna arveloleku lõpetas 75 töötut, kellest 37 asus tööle.

Rahvusvahelise kaitse saajatest, kes on ennast töötuna registreerinud, on 78,2 protsenti naised ning 21,8 protsenti mehed. Vanusegrupi järgi on arvelolijatest 11 protsenti 16–24-aastased, 76 protsenti 25–54-aastased ning 13 protsenti rohkem kui 55-aastased.

Töötuna arvele võetud Ukraina põgenikest on 63 protsendil kõrgharidus ja 11,7 protsendil kutseharidus. Haridustase on täpsustamata 8,3 protsendil ning erihariduseta on 16,9 protsenti registreeritud töötutest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles