Valgamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Puka kultuurimaja kultuurikorraldaja Katrin Uffert narvalasi tervitamas.
Puka kultuurimaja kultuurikorraldaja Katrin Uffert narvalasi tervitamas. Foto: Narva linnavalitsus

Otepää esindus tervitas sügispealinna

Astronoomiline sügis algas 23. septembril. Traditsiooniliselt sai Narvast sellega Eesti sügispealinn. Sel puhul käis Narvat tervitamas ka talvepealinna esindus, kuhu kuulusid Puka kultuurimaja kultuurikorraldaja Katrin Uffert ja Nõuni teenusekeskuse juhataja Kalev Lõhmus. Sügispealinna tervitasid ka Tallinna, suvepealinna Pärnu ja kevadpealinna Türi esindused.

21. detsembril annab Narva pealinnatiitli üle Eesti talvepealinnale Otepääle. LEPM

Raamatukogud liitusid laenutusplatvormiga

Üleeile avati raamatukogude ühine laenutusplatvorm Minu Raamatukogu (MIRKO). See toob raamatuhuvilistele käeulatusse 28 raamatukogu lugemisvara, kokku enam kui miljon teost. Teiste seas on ühinenud Valga keskraamatukogu ja kõik üheksa haruraamatukogu. Samuti on Lõuna-Eestist liitunud Põlva keskraamatukogu.

Ühine virtuaalne raamaturiiul teeb lugejale kättesaadavaks paljude kogude raamatud, mida saab pakiautomaati või kulleriga koju tellida.

Korraga saab tellida kuni viis raamatut ja 21 päevaks. Tähtaja saabumisel on võimalik tellimust pikendada. Tellimiseks tuleb registreeruda platvormi kasutajaks ja sisselogimisel kasutada riiklikke autentimisvahendeid. MIRKO kaudu tellides tuleb tasuda ainult transpordikulu ja raamat jõuab pakiautomaati või kulleriga koju kahe kuni nelja päevaga. LEPM

Tõrvas kogutakse humanitaarabi Ukrainale

Tõrva vallavalitsuse ees seisab 11. oktoobrini Ukrainasse suunduv humanitaarabi buss, kuhu oodatud heade inimeste annetused. Bussi uksed on avatud kella 8–17 ning oodatud on talviseks eluoluks vajalik: tekid, lamamismatid, magamiskotid, soe pesu, riided. Toodavad asjad võib panna kohe bussi.

Samuti on võimalik Tõrva vallavalitsusest kohapeal osta kvaliteetset sooja pesu komplekti sõdurite toetuseks hinnaga 10 eurot.

MTÜ Muru Motoklubi koostöös Ukraina fondiga CF Adjalyk saadavad abina Ukrainasse väikebusse ja džiipe. Tänaseks on sinna saadetud juba 20 masinat, kümme on veel kogutud ja needki saadetakse üksteise järel Ukraina-Poola piirile. Enne on aga kavas täita nad humanitaarabiga Ukraina sõdurite ja sõjas kannatanud inimeste heaks.

Humanitaarabi keskus, kuhu saadetav abi jõuab, asub Odessas. Sealt liigub abi edasi ka teiste linnade abikeskustesse. MTÜ Muru Motoklubi teeb samasugust koostööd Rakvere, Viru-Nigula ja Türi vallaga. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles