Põlvamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Põlva vallavanem Martti Rõigas väikseid vallakodanikke tervitamas.
Põlva vallavanem Martti Rõigas väikseid vallakodanikke tervitamas. Foto: Põlva vallavalitsus

Põlva vald tervitas noorimaid kodanikke

Põlva kultuurikeskuses leidis aset valla tänavune esimene beebipidu.

Esimesel poolaastal sündis Põlva vallas 39 last, neist 10 tüdrukut ja 29 poissi. Kümnesse perre sündis kolmas või enam laps.

Esines Kagu-Eesti Lasterikaste lauluansambel Bibi Perlovi juhendamisel. LEPM

Peagi selgub Põlvamaa aasta küla

Peagi selgub MTÜ Liikumine Põlvamaa Kodukant eestvõttel järjekordne Põlvamaa aasta küla. Maakondlik võitja esitatakse üle-eestilisele aasta küla konkursile.

Tiitel antakse külale, külade piirkonnale või alevikule, mis saavutanud märkimisväärseid tulemusi külaelu arendamisel. Kandidaadil peab olema ette näidata külasisene koostöö viimase kolme aasta jooksul, samuti peab seal olema läbi viidud kogukonda liitvaid ettevõtmisi ja ühistegevusi ning talletud kodukandi ajalugugi. Kasuks tulevad hea koostöö omavalitsusega, avatus ja tuntus maakondlikul ja/või üleriigilisel tasandil ning kehtiv või koostamisel olev arengukava.

Tiitli saaja selgitab seitsmeliikmeline komisjon välja hiljemalt 15. novembriks. Täpsem info on maakondliku konkursi juhendis ja Facebooki-lehel.

Varem on Põlvamaalt riiklikule konkursile esitatud Hurmi, Kiidjärve, Karisilla, Maaritsa, Lutsu, Taevaskoja, Himmaste, Karilatsi ja Leevaku küla. LEPM

Meeste seas olid võidukad Ants Järv (vasakult), Karl Junson ja Kaido Salomon.
Meeste seas olid võidukad Ants Järv (vasakult), Karl Junson ja Kaido Salomon. Foto: Põlva Maakonna Spordiliit

Selgusid parimad 3 x 3 korvpallis

Põlvamaa lahtiste korvpalli 3 x 3 meistrivõistluste mängud peeti Räpinas.

Neljas võistlusklassis lõi kaasa kokku 19 võistkonda. Kohalikele pakkusid konkurentsi Alūksne ja Valgamaa/Värska võistkonnad.

Meestest oli parim Räpina spordikooli esindus: Ants Järv, Karl Junson ja Kaido Salomon. Teiseks tuli Tooste võistkond. Pronksmedalid viidi Lätti.

Nii naiste kui U16 vanuseklassi arvestuses läks võit Alūksnesse. Naiste hõbe- ja pronksmedalid jäid Räpinasse. U16 poiste seas oli aga teine Räpina spordikool ja kolmas võistkond NRG69.

Noorimate ehk U12 mängijate seas jäi võit taas koju, kui võidukas oli Räpina spordikool 1. võistkond: Marko Heering, Ants Theodor Järv, Martin Kants ja Mark Gregor Ladev. Järgnesid Põlva kooli ning Vastse-Kuuste tiimid. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles