Kortermajja lõhkeainet ladustanud mees pääses vahi alt

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Vello Jaska/Valgamaalane

Tõrva elanik, kelle kaitsepolitsei detsembri keskel lõhkeaine omamise eest vahistas, pääses teisipäeval, 27. jaanuaril vahi alt.


Juhtunut menetleva Lõuna ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Küllike Taits ütles, et menetluse käigus muudeti vahi all olnud kodaniku tõkendit ning teda ei ole enam põhjust kinni pidada.

Taits märkis, et kuna hetkel veel kohtueelne menetlus käib ning lõhkeaine kohta tehtud ekspertiisid pole samuti veel valmis, ei saa ta juhtunut täpsemalt kommenteerida.

Valgamaalasele teadaolevalt otsiti jaanuari alguses läbi ka kahtlustatava Tõrvas asuv suvila, kust leiti samuti lõhkeainet. «Need kogused aga polnud nii suured kui detsembris Tõrva kortermajast leitud ohtlikud ained,» kinnitas Taits.

15. detsembril piirasid politseinikud ja päästeteenistuse töötajad ümber Tõrvas Valga maantee 60 korterelamu püstaku. Kaitsepolitsei ja päästetöötajate ühisoperatsiooni käigus leiti ühest korterist ja keldrist sõjaaegseid granaate, miine, mürske ning padruneid.

Maksimaalse karistusena näevad lõhkeseadeldiste ja lõhkeaine ebaseadusliku käitlemise paragrahvid ette kuni kümneaastase vangistuse.

«Arvestades kuriteo toimepanemise asjaolusid, süüdlase isikut ja tema suhtumist toimepandusse, on alust eeldada, et maksimaalne karistus teda ei ähvarda,» ütles Taits.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles