Väärikate ülikool alustab õppeaastat ka Lõuna-Eestis

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tartu Ülikooli väärikate ülikool alustab õppeaastat viieteistkümnes Eesti paigas. Pildil väärikate ülikooli hiljutine avaaktus Pärnus.
Tartu Ülikooli väärikate ülikool alustab õppeaastat viieteistkümnes Eesti paigas. Pildil väärikate ülikooli hiljutine avaaktus Pärnus. Foto: Urmas Luik

Sel sügisel toimub Tartu Ülikooli väärikate ülikooli programm 15 paigas üle Eesti, teiste seas ka Põlvas, Valgas ja Võrumaal. Enamikus kohtades on avaloengud juba peetud.

Uuel õppeaastal on tähelepanu keskmes keskkonnateadlikkuse ja -hoiuga seotud teemad ning programmide koostamisel tehakse koostööd keskkonnaametiga. Lisaks loengutele pakutakse kõikidele väärikatele oktoobrist Zoomi keskkonnas veebiseminare, mida on võimalik ka järelvaadata.

Tartu Ülikooli elukestva õppe keskuse juhataja Tiia Ristolainen rõõmustas, et uut õppeaastat saab alustada auditooriumis. «Usun, et väärikate ülikoolis õppijad on viimaste aastate jooksul lisaks konkreetse valdkonna teadmiste omandamisele arendanud ka oma digioskusi, sest neil on olnud võimalus osaleda Zoomi seminaridel ja arvutikursustel ning vaadata veebiloenguid,» ütles Ristolainen. «Peale loengute kuulamise on aga väärikate jaoks oluline ka suhtlemine kursusekaaslastega, kogemuste jagamine ja inspiratsiooni saamine.»

Osalema on oodatud kõik vähemalt 50-aastased õpihuvilised. Täpsem info programmide kohta on Tartu Ülikooli väärikate ülikooli veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles