Sportlik eluviis tõi peredele tunnustuse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Valgamaalt pälvis teiste seas tunnustuse Valga motoklubi juhatuse liige ja ettevõtja Einar Peterson.
Valgamaalt pälvis teiste seas tunnustuse Valga motoklubi juhatuse liige ja ettevõtja Einar Peterson. Foto: Tiit Loim

Eesti olümpiakomitee (EOK) kuulutas välja Eestimaa kõige sportlikumad pered, valiku tegid maakondade spordiliidud.

Põlvamaalt pälvis tunnustuse perekond Hüdsi, Valgamaalt perekond Peterson ja Võrumaalt perekond Lehtna.

Pallimängud au sees

Marge, Heldur ning nende lapsed Hanna-Mariin, Kärt, Märt ja Kert Hüdsi armastavad kõik sportida ning löövad kaasa ka kogukonna tegemistes. Pereema tegeles noorusaegadel kergejõustiku ja suusatamisega ning üheksa aastat rahvatantsuga. Nüüd käib ta suusatamas ja rulluisutamas. Pereisa Heldur tegeles nooruspõlves suusatamise, maadlemise ja korvpalliga ning leiab tänapäevalgi ikka aega korv- ja võrkpallimänguks.

11-aastane Hanna-Mariin tegeleb kergejõustikuga ja mängib jalgpalli Põlva klubis Lootos. Paljudel turniiridel on ta tunnistatud parimaks väravakütiks, teda on võrreldud isegi jalgpallistaar Lionel Messiga.

18-aastase Kärdi lemmikala on samuti kergejõustik. Temagi mängib jalgpalli Lootose tiimis Eesti jalgpalli meistrivõistluste naiste meistriliigas ja on NU19 koondise liige.

23-aastane Märt ja 25-aastane Kert on truuks jäänud kergejõustikule. Oma jälje on Märt jätnud ka Räpina ühisgümnaasiumi spordiajaloosse: kooli kettaheite- ja teivashüpperekord püsivad tänaseni tema nime all. Praegu on aga noormehe ampluaasse lisandunud võrkpall ja jahindus.

Kert käis lapsepõlves mitmes trennis ja sealt ka tema mitmekülgsus: peaaegu igal spordialal purustas ta kooli spordirekordeid ja on tulnud ka maakonna meistriks. Alg- ja põhikooli ajal tegeles ka võistlustantsuga, kus saavutas vabariigi tasemel esikolmikukohti. Ülikooli kõrvalt oli ta noorte kergejõustikutreener Räpinas. Viimasel neljal aastal on Kert tulnud maakonna meistriks kergejõustikus.

Tegusad valgalased

Valgas elavate Petersonide peres on kaks last: 17-aastane Margaret ja 15-aastane Mark. Margaret tegeleb murdmaasuusatamisega ja õpib Otepää Audentese spordigümnaasiumis. Markil on põhirõhk motokrossil. Noormees käib ka jooksuvõistlustel ning talviti Otepääl suusatamas. Margaret on ühekordne Eesti meister rullsuusatamises ning Mark Eesti noorte karikasarja võitja motokrossis.

Suusatamine aga on kogu pere lemmiksport. Pereisa Einar käib peale selle ka korvpallitrennis, rattaga sõitmas ja jooksmas ning rattasõitu armastab ka pereema Ester. Samuti ulatab naine alati abikäe, kui tarvis murdmaasuusa- või rattavõistlusi korraldada.

Einar haldab Vilaski krossirada ning on olnud peakorraldaja nii Eesti kui ka Euroopa meistrivõistlustel motokrossis. Iga kevad ja sügis korraldab Einar Vilaskis kestuskrosse. Üle kümne aasta on abielupaar pakkunud võimalust Valga noortel arendada murdmaasuusatamise oskusi koostöös Karupesa Teami ja A.R Pro Ski Teami treeneritega.

Võrumaalased perega jooksuradadel

Lehtnate peres on kolm poega. 16-aastane Markus, 13-aastane Mattias ja kuuene Andreas on vanematega maast madalast spordiradadel kaasas käinud ja hoogsalt kaasa teinud. Markus ja Mattias olid ühed neist mudilastest, kes alustassid jooksusarja põlvepikkusest poisist ja on nüüdseks poodiumile jõudnud. Ja kui on kergejõustiku kõrvalt mahti, osalevad kõik poisid ka teiste spordialade võistlustel või sarjades.

Pereisa Marguski on nobe jooksja olnud lapsest peale ning on seda praegugi. Ema Aigi on oma meesperele usinasti toeks ja vahel teeb ka ise mõne kõnniringi kaasa.

Sportlikud pered saavad koos tunnustusega preemiaks sel nädalavahetusel toimuva Tallinn International Horse Show piletid koos ööbimisega hotellis Hilton Tallinn Park.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles