Eestit räsis sügistorm

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Tormituul murdis esmaspäeval Valgas puu.
Tormituul murdis esmaspäeval Valgas puu. Foto: Lugeja foto

Ilmateenistuse teatel võib Eestis täna oodata tormiseid ilmaolusid. Eriti tõsiseks võib olukord minna kuues idapoolses maakonnas.

Esmaspäeval tugevneb kirde- ja põhjatuul kogu Eestis ilmateenistuse prognooside kohaselt puhanguti 15-17 m/s. Virumaa rannikul ja Liivi lahe piirkonnas puhub see 15 m/s, puhanguti 20 m/s.

Õhtu poole võib kuues maakonnas aga tuul veelgi tugevamaks minna. Seetõttu on ilmateenistus andnud Võru-, Põlva-, Tartu-, Jõgeva-, Lääne-Viru- ja Ida-Virumaale teise taseme hoiatuse. See tähendab, et esineb tavatuid ilmastikunähtusi. Tuleb olla väga tähelepanelik ja jälgida pidevalt ilmaprognoosi. Samuti peab olema teadlik riskidest, mis võivad olla vältimatud. Järgida tuleb kõiki võimuesindajate soovitusi.

Õhutemperatuur on täna päeval 9..13°C.

Täna kella 11 ajal oli Valgas tuule kiirus 5,4 m/s, puhangud ulatusid aga kuni 10,9 m/s. Võrumaal mõõdeti tuule kiiruseks 5,9 m/s, puhanguti kuni 11,9 m/s.

Kella 14ks olukord eriti muutunud polnud: Valgas puhus tuul 4,9 m/s, puhanguti 11,9 m/s; Võrus mõõdeti tuule tugevuseks 5,0 m/s, puhanguti 11,1 m/s. Peipsi järvel küündisid aga tuulepuhangud kuni 22 m/s.

Tugev tuul on kaasa toonud ka elektrikatkestusi. Kella 14.49 oli elektrita tarbimiskohtade arv Eestis tõusnud 2911 peale, enim oli neid Võrumaal (1281). Kõige enam oli maakonna omavalitsustest omakorda elektrita kliente Antsla vallas (1159), neid oli aga ka Võru vallas ja Setomaa vallas. Valgamaal oli elektrita tarbimiskohti 386, neid oli nii Otepää kui Valga vallas.

Elektrilevi tegeleb elektrikatkestuste parandamisega ning kella 16.20 seisuga olid paljud inimesed saanud elektrivoolu tagasi.

Ka homme puhub Eestis tugev põhja- ja loodetuul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles