Presidendile viidi Põlvas küpsetatud uudseleiba

BNS
Copy
Uudseleiva üleandmine presidendile: (vasakult) OÜ Vilmix juhataja Inga Rahnu, OÜ Pagaripoisid juhataja Meelis Pärn, vabariigi president Alar Karis, AS Lõuna Pagarid nõukogu esimees Uno Kaldmäe.
Uudseleiva üleandmine presidendile: (vasakult) OÜ Vilmix juhataja Inga Rahnu, OÜ Pagaripoisid juhataja Meelis Pärn, vabariigi president Alar Karis, AS Lõuna Pagarid nõukogu esimees Uno Kaldmäe. Foto: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda

President Alar Karisele viidi esmaspäeval tänavusest lõikusest tehtud rukkileiba, mille küpsetas Põlvas tegutsev AS Lõuna Pagarid.

Eesti Leivaliidu president ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja nõukogu liige Uno Kaldmäe sõnas leiba presidendile üle andes, et on suur au ja rõõm sellist traditsiooni iga-aastaselt jätkata.

«Vaatamata sellele, et praegu kestab Venemaa sõjategevus Ukrainas ja energia kättesaadavuse ja hindade küsimus on jätkuvalt päevakorras, saame Eestis jätkata üsna rahulikku elukorraldust,» lausus Kaldmäe. Ta lisas, et leivatööstuses nagu kõigis toiduainetööstuse sektori ettevõtetes on sisendhinnad olnud tohutus tõusus juba kevadest saadik.

«Selle aasta rukkisaak on olnud hea ja Tartu Milli juht Uuno Lausing kinnitas samuti, et kodumaist rukkijahu on piisavalt ning seda ei pea importima,» rääkis Kaldmäe. «Iseküsimus on see, milliseks kujuneb lähitulevikus leiva hind, oleme pidanud hindu juba mitu korda tõstma aga hinnakarusselli pidurdumist praegu ette küll ei näe.»

Rukkileib on tervislik toiduaine, kus on suur kiudainete, vitamiinide ja mineraalainete sisaldus. Eesti taotleb rukkileivale geograafilist tähist, et väärtustada traditsioonilist rukkileiva valmistamist ja hoida au sees rukkileiva söömise traditsiooni.

Kaldmäe sõnul on leivanädala põhitähelepanu eeskätt suunatud lastele. Lapsed külastavad ettevõtteid ja teevad koolides ja lasteaedades erinevaid üritusi, joonistus ja luuletusvõistlusi ja palju muud. Leivanädal kestab 3.-9. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles