Piirilt saadeti tagasi hulk Vene ja Ukraina kodanikke

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Luhamaa piiripunkt. Foto on illustreeriv.
Luhamaa piiripunkt. Foto on illustreeriv. Foto: Margus Ansu

Kagu piiripunktis Koidulas ja Luhamaal saadeti nädalavahetusel Venemaale tagasi üle 20 inimese, valdavalt Ukraina ja Vene kodaniku, kelle pääs Eestisse erinevatel põhjustel ära lõigati.

Kümne Venemaa kodaniku reis lõppes Eesti piiril põhjusel, et tegemist oli turismiviisaga reisijatega, keda aga Eesti enam vastu ei võta, vahendas PPA pressiesindaja.

2. oktoobril tõkestati riiki sisenemine kahel Moldova kodanikul, kuna nende selgitused reisi eesmärgi kohta olid ebausaldusväärsed. Ka polnud neil piisavalt raha ning asjakohaseid dokumente õigustamaks oma reisi eesmärki. Neile väljastati sisenemiskeelud ning nad saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Möödunud kolme päeva jooksul tõkestati Kagu piiripunktides riiki sisenemine 11 Ukraina kodanikul, kes ei kvalifitseerunud sõjapõgenikeks. Inimesed olid elanud Venemaa territooriumil juba pikka aega ning nad ei tulnud Eestisse sõjapiirkonnast. Ka andis osa piirile jõudnuist piiriületuse osas valeinfot, mistõttu väljastati kõigile neile sisenemiskeelud ning nad saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Näiteks saabus 30. septembri pealelõunal Koidula piiripunkti Ukraina kodanik, kes soovis Eestisse siseneda tingimustel nagu on lubatud sõjapõgenikele. Kuivõrd isik aga sõjapiirkonnast ei saabunud ning oli elanud juba 2014. aastast alates Venemaal, puudus tal alus nüüd riiki sisenemiseks. Tema piiriületus tõkestati, talle väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

3. oktoobril saabus piiripunkti sõidukiga seltskond, kelle eesmärk oli jõuda Tšehhi. Kuivõrd tegu ei olnud sõjapõgenikega, vaid isikutega kes pikka aega elanud Venemaa Föderatsioonis, puudus alus neid riiki lubada. Ühest ukrainlasest ja viiest Venemaa Föderatsiooni kodanikust reisiseltskonna teekond tõkestati ning nad saadeti tagasi Venemaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles