Kitsekarjast loobuma pidanud perenaine: see oli masendav ja valus

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Tühjas laudas seisev Üvasi talu perenaine Anne Grünberg ütleb, et veel suve algul oli tal sajapealine kitsekari, kuid hinnatõusude tõttu pidi ta, valu hinges, oma loomadest loobuma.
Tühjas laudas seisev Üvasi talu perenaine Anne Grünberg ütleb, et veel suve algul oli tal sajapealine kitsekari, kuid hinnatõusude tõttu pidi ta, valu hinges, oma loomadest loobuma. Foto: Arvo Meeks

Tiitlitega pärjatud Üvasi talu tegi pööraselt kallinenud jõusööda ja teiste hinnatõusude tõttu kitsekarja pidamise ning grilljuustude valmistamisega lõpparve.

«Meil ei jäänud muud üle, tuli teha raske otsus,» tunnistab Põlva vallas Rasina külas oma tühjas laudas seisev perenaine Anne Grünberg. Veel suve algul oli sealsamas suuresti anglo-nubiani tõugu sajapealine kitsekari, kus nii laigulisi kui täpilisi lontis kõrvadega piimaandjaid.

Too kurb päev, kui ta pidi armsaks saanud loomadega hüvasti jätma, on naisel veel värskelt meeles. «See oli masendav. Esimene kuu aega pärast nende kaotust oli valus. Ei oleks kunagi uskunud, et see niivõrd raske on.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles