Tõrva vallavõim timmis haridusreformi algsest leebemaks (2)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Tõrva abivallavanem Helen Elias ja hariduseksperdina arengukava koostamisse kaasatud Urmo Reitav andsid kohalikele septembri alguses tulevikuplaanidest ülevaate.
Tõrva abivallavanem Helen Elias ja hariduseksperdina arengukava koostamisse kaasatud Urmo Reitav andsid kohalikele septembri alguses tulevikuplaanidest ülevaate. Foto: Tiit Loim

Tõrva vallavalitsuse plaan muuta uue arengukavaga enamik valla koole kolmeklassiliseks pälvis lastevanematelt vastuseisu ning tõi kaasa hulga muudatusettepanekuid. Dokumendi volikogus kinnitatud versioon saigi omajagu tagasihoidlikum kui algne kava.

Kuna valla elanikkond vananeb ja väheneb, vajab muutusi ka koolikorraldus. Valla haridus- ja noortevaldkonna arengukavas 2030 sai lastevanematelt kriitikat eeskätt mõte, et väiksemad koolid muutuks peagi kolmeklassiliseks. Kava järgi pidi põhiharidus vallas järgmisest õppeaastast koonduma Tõrva gümnaasiumi juhtimise alla. Riidajasse, Alale ja Hummulisse oleks jäänud vaid lasteaiarühmad ja 1.–3. klass ehk esimene kooliaste. Ala põhikooli õpilaskodu ja Ritsu lasteaia-algkooli kooliosa oli aga kavas järgmisel aastal sulgeda.

Lastevanemate ettepanekud olid muu hulgas, et Riidaja kool võiks jätkata üheksaklassilisena, Ala põhikooli praegused 4.–9. klassi õpilased võiks veel oma koolist hariduse kätte saada ning Hummuli põhikoolis võiksid säilida 1.–6. klassid. Viimatisel avalikul arutelul septembri alguses pahandas aga vanemaid, et vallajuhid nendega arutellu ei laskunudki. Pärast koosolekut asus vallavalitsus esitatud ettepanekuid kaaluma.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles