Maanteemuuseumi konverentsil õpetatakse lapsi turvaliselt liiklema

BNS
Copy
Maanteemuuseum Põlvamaal
Maanteemuuseum Põlvamaal Foto: Indrek Sarapuu

Põlvamaal asuvas Eesti Maanteemuuseumis peetakse teisipäeval liikluskonverents «Turvaliselt liikluses», kus lapsed ja õpetajad saavad teadmisi ja kogemusi turvalisest liiklemisest.

Maanteemuuseumi liikluskonverents on muuseumi hariduselu üks aasta tippsündmusi, kus lapsed ja õpetajad saavad teadmisi ja kogemusi turvalisest liiklemisest, teatas muuseumi esindaja neljapäeval. Sel korral on liikluskonverentsile registreerunud ligi 80 kolmandate klasside õpilast ja õpetajat üle Eesti.

Igal aastal keskendub laste konverents kindlale teemade ringile. Sel korral käsitletakse ettekannetes ja töötubades helkuri 30. sünnipäeva Eestis, enda nähtavaks tegemise vajalikkust ja võimalusi pimeda ajal, kergliikuritega liiklemise reegleid ja ohtusid, kõrvaliste tegevuste ohtlikkust liikluses, turvalise asula planeerimist ning tehakse kokkuvõte helkuri juubelile pühendatud maanteemuuseumi loomekonkursi «Helkur – liikleja parim sõber» töödest.

Konverentsi ettekandeid peavad ja töötubasid juhendavad Sirli Tallo ja Kai Kuuspalu transpordiameti ohutuse ja ennetustöö osakonnast, Kerli Irbo Arhitektuurikoolist, Veronika Kadastik politsei- ja piirivalveametist, liikluskasvatusekspert Tõnis Kattai ja Eesti Maanteemuuseumi meeskond.

Konverentsi päev lõpeb töötubade kokkuvõtete ja ühise helkuri sünnipäevatordi söömisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles