Tormi järel olid sajad inimesed elektrita

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Valgustid Võru linnas.
Valgustid Võru linnas. Foto: Arved Breidaks

Tänavune esimese sügistorm põhjustas Lõuna-Eestis palju elektrikatkestusi ning elektrita olid paljud inimesed veel ka teisipäeva lõunatunnil.

Kella 12.30 seisuga oli Võrumaal elektrita 206 ja Valgamaal 24 klienti, selgus Elektrilevi katkestuste kaardi andmetest.

Esmaspäeva lõuna paiku tugevaks paisunud tormi tipp oli Elektrilevi teatel kell 16.05, mil elektrita oli üle Eesti korraga 5062 klienti. Alates esmaspäeva lõunast on likvideeritud 54 keskpinge- ja 40 madalpinge riket ning elektrivarustus taastatud 11 000 kliendil. Suured rikked olid Võrumaal ja Põlvamaal. Lisaks oli katkestusi Tartumaal, Viljandimaal ja Lääne-Virumaal. Täna lubab tugevaid tuuli valdavalt Lääne-Eestisse.

«Möödunud öö oli meile ja koostööpartneritele väga tegus. Saime paljud rikked taastatud ja hommikul oli tormist tingituna pingetute klientide arv 581. Kõige rohkem on hetkel taastamist vaja teha Kagu-Eestis ja Tartumaal. Seal piirkondades on prioriteet rikete likvideerimisel ja osad plaanilised tööd on seetõttu tühistatud. Loodame kõigile elektri taastada tänaseks õhtuks,» ütles Elektrilevi juhtimiskeskuse üksuse juht Hardi Puusepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles