Võrus avatakse Ove Maidla foto- ja graafikanäitus

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Ove Maidla (vasakul) sai 2020. aastal aasta graafiku tiitli, mille andis tema linoollõike juures üle graafik ja maalikunstnik Kalli Kalde.
Ove Maidla (vasakul) sai 2020. aastal aasta graafiku tiitli, mille andis tema linoollõike juures üle graafik ja maalikunstnik Kalli Kalde. Foto: Sille Annuk

Vana-Võromaa kultuurikojas avatakse reedel Ove Maidla foto- ja graafikanäitus «Raskete õlgade taga».

Ove Maidla on üks vähestest kunstnikest Eestis, kes on aastaid pühendanud ennast nii muusikale kui kunstile. Viimased 30 aastat on ta lisaks ansamblites mängimisele tegelenud ka erinevate foto- ja graafikatehnikatega, täpsemalt broomõlitrüki, fotogravüüri, fotopolümeergravüüri ja linoollõikega.

«Minu huvi broomõlitehnika vastu tekkis umbes 40 aastat tagasi kui Peeter Tooming eksponeeris Tartu kunstimuuseumis Eesti ühe omaaegse väljapaistvaima pitoreskset fotot viljeleva fotograafi Johhannes Mülberi broomõlitehnikas pilte. Mäletan, kuidas mind tookord lummas nende ilu, kujutiste õhulisus ja eriline kvaliteet, mis meenutas söövitustrükki. Ma lihtsalt pidin teada saama, kuidas niisugune tulemus oli saavutatud,» ütles Ove Maidla.

Kultuurikojas on oodata Maidla seni kõige suuremat ja mahukamat isikunäitust, kus on väljas erinevates tehnikates jäädvustusi Lõuna-Eestist. Näituseks ilmub Maidla tehnikate kohta trükis.

Ove Maidla (s. 1959) on Tartus tegutsev fotokunstnik, kes on tuntud ka pressifotograafi ja muusikuna ansamblites Suuk, Fix, Justament ja Rosta Aknad. Talle meeldib tegutseda fotograafia ja graafika piirimail, eriti pakuvad huvi vanad vääristehnikad, mis annavad tulemuseks maalilise pildi.

Näitus on jääb avatuks 20. novembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles