Päevatoimetaja:
Arved Breidaks

Edukad ettevõtjad võlgnevad tänu oma tublidele partneritele

Copy
Vidrike külamaja perenaine Küllike Lilienberg (vasakul) on koos abikaasaga ettevõtlusega tegelenud 28 aastat. Äsja jagas ta oma kogemusi Kagu-Eesti ettevõtluspäeval.
Vidrike külamaja perenaine Küllike Lilienberg (vasakul) on koos abikaasaga ettevõtlusega tegelenud 28 aastat. Äsja jagas ta oma kogemusi Kagu-Eesti ettevõtluspäeval. Foto: Mati Määrits

Kolm Lõuna-Eesti ettevõtjat – Küllike Lilienberg Valgamaalt, Eve Veski Põlvast ja Jalmar Vabarna Võrumaalt – on saavutatud edu eest suuresti tänu võlgu oma elukaaslasele, kellega koos on tegutsetud tandemina.

Vidrike külamaja perenaine Küllike Lilienberg rääkis, et nad alustasid koos abikaasa Urmasega 28 aastat eest tolmuimejate müügiga, misjärel asusid valmistama ventilatsiooniseadmeid. Nüüdseks on tootmine käima pandud Tallinnas, Soomes, Rootsis, Taanis ja Dubais, kus ühtekokku rakendatud ligemale 500 inimest.

2016. aastal leidis Urmas Valgamaal Vidrikel unistuste koha, kus nii mägi, järv kui päikesenõlv. Kui mõne aja pärast käidi külarahvaga tutvumas, selgus, et paljud neist ei tunne oma naabreid. Seetõttu otsustatigi teha 150 aastat vanusest, kümme aastat tühjana seisnud kunagisest mõisavalitseja majast külarahva kooskäimise koht, kus tegutseb ka restoran. Perenaise hooleks jäid pitsad, peremees aga hoolitses jookide eest, rääkis Küllike Lilienberg sealsamas hoones peetud Kagu-Eesti ettevõtluspäeval «Koos on toredam».

Tagasi üles