Küsitlus: mis mälestused ja mõtted teil seoses õpetajate päevaga tekivad?

Jaanika Elias
, reporter
Copy
Juta Ojala
Juta Ojala Foto: Jaanika Elias

Juta Ojala, endine muusikaõpetaja, nüüd pensionär

«Olen ka ise ametilt õpetaja olnud. Kuid kui mina koolis käisin, oli meil samuti õpetajate päev. Mäletan, et andsime ise tunde ja see oli väga ilus päev, kuid mulle ei meenu, mis ainet mina anda võisin. Kuid olles ise olnud muusikakooli õpetaja, siis meil andsid erialatunde kõige vanemad ehk seitsmenda klassi õpilased. Need õpetajate päevad olid ehk isegi erilisemad, sest saime õpetajatena ühe päeva ise koolilapsed olla. Mul on hea meel, et traditsioone siiani elus hoitakse.»

Liia Kaska
Liia Kaska Foto: Jaanika Elias

Liia Kaska, talunik

«Mina olen õpetajate päevast kuulnud rohkem lastelt ja lastelastelt, kes on ka juba suured. Tunnen ise paljusid õpetajaid ja nemad on küll õpetajate päeva kiitnud, kuid minul seda õnne kahjuks ei olnud, sest mu noorusajal seda päeva ei tähistatud. Oleksin väga soovinud, et see päev oleks ka siis olnud.»

Kuuno Vohla
Kuuno Vohla Foto: Jaanika Elias

Kuuno Vohla, autojuht 

«Kui Tartumaal Sillaotsa koolis käisin, andsin tõesti õpetajate päeval tunde. Olin eesti keele õpetaja algklassidele. Kuna klassid olid väga väiksed, oli kerge õpetada, sest kõik kuulasid mind. Sellest on nüüd muidugi nii palju aastaid möödas ja kui muidu kooliajast suurt ei meenu, siis õpetajate päev on hästi meeles. Panin vist õpilastele lausa hindeidki, aga kas kahemehi ka oli, seda ma ei mäleta enam. Ehk olid kõik ikka tublid lapsed. Nüüd on ilmselt õpetajate päev palju rohkemate üritustega, sest tänapäeval on võimalusi rohkem.»

Paul Paap
Paul Paap Foto: Jaanika Elias

Paul Paap, töömees

«Kuigi mina laulda ei oska, olin õpetajate päeval laulmisõpetaja. Ilmselt ei olnud kedagi teist võtta, aga kogemus oli tore. Palju mälestusi sellest päevast muidugi enam ei ole.»

Silvi Ottas
Silvi Ottas Foto: Jaanika Elias

Silvi Ottas, pensionär 

«Käisin koolis nii ammu koolis, olen juba 68-aastane. Minu kooliajal kahjuks õpetajate päeva ei tähistatud, kuid oleksin seda väga soovinud. Kooliajast on head mälestused ja kõik õpetajad olid toredad. Ise oleksin soovinud korraks olla matemaatikaõpetaja, sest mulle väga meeldis see õppeaine.»

Katleen Schmeiman
Katleen Schmeiman Foto: Erakogu

Katleen Schmeiman, Põlva gümnaasiumi abiturient

«Meie koos klassiõega saime võimaluse minna kõrvalkooli (Põlva kooli) ning anda tunde eesti keele õpetajana. Andsime kaks tundi seitsmendikele. Mängisime võõrsõnade harjutamiseks silmaringi avardavat Kahooti (mänguline õppeplatvorm arvutis – toim) ning vaatasime videoid, mis seostusid eesti keelega. Õpilastele meeldis väga. Nii mõnigi tõi välja, et mitu uut võõrsõna jäi meelde ja ka mõni eluline fakt.

Pärast koolipäeva oli võimalus minna Muumioru lasteaeda õpetajat asendama, millest ka kohe kinni haarasin. Saime lastega vihmas joosta ning õhtul laulutunnis laulda. Oli väga vahva koos. Minul on küll suur respekt õpetajate vastu. Peavad olema raudsed närvid, et hoida tunnis töist meeleolu ning pakkuda õpilastele mitmekesist tundi. Ei ole kerge püsida ühel lainel nii energiliste lastega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles