Liivast Zelenskõid kaitseb nüüd katus

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Zelenskõi kuju uue katte all
Zelenskõi kuju uue katte all Foto: Egon Bogdanov/Tõrva vallavalitsus

Tõrva ringristmiku juures kõrguv liivaskulptuur, mis kujutab Ukraina presidenti Volodõmõr Zelenskõid osana kuulsast New Yorgi vabadussambast, on saanud ilmastikuolude eest kaitseks katuse ning pimeduses paremini silma paistmiseks ka valgustuse.

«Tõrva ringristmikul on suur liikumissagedus ning ööpäevas läbib seda umbes 3500 autot. Ristmiku vahetus läheduses paiknev valgustatud liiva­skulptuur tuletab iga päev meelde, et sõda ei ole läbi ning võitlus Ukrainas käib meilegi oluliste väärtuste nimel – demokraatia ja iseseisvuse nimel,» sõnas Valga vallavanem Maido Ruusmann. «Soovime, et liivaskulptuur oleks meie toetusavaldusena julgelt eksponeeritud, kuni sõda on lõppenud Ukraina võiduga.»

Viiemeetrine skulptuur püstitati Tõrva kesklinna mais. Juunis avati keskväljakul Vabaduse park, mis koosneb skulptuuridest ning fotonäitustest. Park jääb uudistamiseks avatuks talve alguseni, kui ilmastik liivaskulptuuridele liialt kahju ei tee.

Tõrva on juba kolm aastat järjest toonud kokku rahvusvaheliselt tunnustatud liivaskulptorid, et tutvustada kunstivormi, mis sobib 1937. aastal saadud kuurortlinna ametliku tiitliga. Tänavu sai ettevõtmine sügavama tähenduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles