Etnokulp Võrumaalane pälvis parima sooloartisti tiitli

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Parima sooloartisti tiitli pälvis võrumaalane Mari Kalkun.
Parima sooloartisti tiitli pälvis võrumaalane Mari Kalkun. Foto: Ako Lehemets

Pärimusmuusika 20. Lõikuspeo auhinnagala raames selgusid Etnokulp 2022 saajad. Parima sooloartisti tiitli pälvis lõunaeestlane Mari Kalkun.

Viljandis reedel peetud peol pälvis enim auhindu pärimusmuusikakollektiiv Puuluup, kes võitis parima albumi, parima uusfolk artisti, parima ansambli ja parima loo pärimusmuusika Oscari ehk Etnokulbi. Ingrid Rüütel, kes on rahvamuusika uurija ja üks eesti etnomusikoloogia rajajatest, sai Eesti Pärimusmuusika Keskuse erikulbi.

«Eesti pärimusmuusikal läheb paremini kui kunagi varem. Pärimusmuusika on olnud läbi ajaloo sotsiaalne liim, mis toob inimesed kokku ja annab põhjuse pidutsemiseks,» ütles Eesti Pärimusmuusika Keskuse juht Tarmo Noormaa pressiteate vahendusel.

Seekord peeti juba 20. Lõikuspidu ehk tähistati olulist juubelit Eesti pärimusmuusikas. «Etnos tehakse suuri tegusid. Uus põlvkond ägedaid, karismaatilisi ja ägedaid noori, keda me nominentide hulgas nägime, tuleb peale, kes mängivad niivõrd hästi pilli,» lisas Noormaa.

Tänavune Etnokulpide konkurss võttis kokku pärimusmuusika kahe aasta loomingu, kuna tavapärases koosseisus Etnokulpe pole erikorrast tingituna saanud vahepeal kätte jagada.

«Võib öelda, et meil on koos kahe aasta lõikus. Eesti riigi suurust arvestades on see äärmiselt väljapaistev, et muusikud on nii aktiivsed,» lisas Noormaa, kelle sõnul oli mitmes kategoorias võit ülekaalukas.

Rahvahääletusel osales üle 3000 inimese, kes oma lemmikute eest hääle andis.

Parima sooloartisti tiitli pälvis võrumaalane Mari Kalkun.

Ako Lehemets

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles