Kultuurkapital tunnustas Lõuna-Eesti muusikaõpetajaid

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tunnustuspreemia pälvinud Põlva ja Räpina muusikakooli vokaalpedagoog Margot Suur. Foto on illustratiivne.
Tunnustuspreemia pälvinud Põlva ja Räpina muusikakooli vokaalpedagoog Margot Suur. Foto on illustratiivne. Foto: Aivar Pärtel

Kultuurkapital andis kätte tänavused tunnustuspreemiad parimatele muusikaõpetajatele. Tunnustusi tuli ka Lõuna-Eestisse.

Eesti muusika- ja teatriakadeemia saalis reedel peetud tänuüritusel pälvisid Kultuurkapitali helikunsti sihtkapitali pedagoogi ja tunnustuspreemia üheksa erineva muusika-ala õpetajat üle Eesti.

Teiste seas pälvisid tunnustuspreemia Põlva ja Räpina muusikakooli lauluõpetaja Margot Suur ning Võru muusikakooli viiuliõpetaja Mirja Randvere.

Sihtkapitali esimehe Marje Lohuaru sõnul on muusikaõpetus rikas õppeaine ja muusika jääb inimesega kogu eluks. «Klassikalist muusika- ja pilliõpet alustab laps väga noorelt, hea õpetaja suudab inspireerida ja hoida sellel pikal teekonnal õpilasi muusika juures ning innustada neid jätkama professionaalsete muusikutena. Muusiku töö on tõeline elu kutse ning teie, õpetajad, panete sellele aluse. Suur tänu teile selle pühendumise eest!» ütles Lohuaru.

Kultuurkapitali helikunsti sihtkapital jagas muusikapedagoogide tunnustuspreemiaid välja juba kümnendat korda, alates 2012. aastast koolide ettepanekute põhjal ja sihtkapitali algatustena. Preemiaga tunnustatakse pühendumist erialasele tegevusele ning muusikaalase hariduse jätkusuutlikku õpetamist. Tunnustuspreemia suurus on 1500 eurot.

Tunnustuspreemia pälvinud Võru muusikakooli viiuliõpetaja Mirja Randvere.

Aivar Pärtel

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles