Keskkonnaagentuur avas uue ilmajaamahoone

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Uue ilmahoone avasid ilmajaama juhataja Ingrid Niklus ja keskkonnaagentuuri direktor Taimar Ala.
Uue ilmahoone avasid ilmajaama juhataja Ingrid Niklus ja keskkonnaagentuuri direktor Taimar Ala. Foto: Sille Annuk

Keskkonnaagentuur avas Tartu-Tõravere meteoroloogiajaama uue hoone. Sealt tulevad Eesti ilmaprognoosi alusandmed, mis tuginevad kõrge kvaliteediga vaatlustele.

«Muutuvates kliimatingimustes on meid ees ootamas üha ekstreemsemad ilmastikuolud. Seega on väga vajalik nüüdisaegne ilmaprognoosimise süsteem. Täpsed ilmaprognoosid ja varajaste hoiatuste süsteem aitab kaitsta inimeste elu ja vara,» sõnas keskkonnaagentuuri direktor Taimar Ala. Lisaks kuulub Tartu-Tõravere jaam ka rahvusvahelisse kliimajaamade võrgustikku.

Majaga saab ka tutvuma tulla. Sealset püsiekspositsiooni käivad ekskursioonidel vaatamas nii lasteaialapsed kui ka tudengid. Soov on tõsta üldsuse teadlikkust kliima ja ilma teemadel ning anda ülevaade tulevastele spetsialistidele meteoroloogilisest seirest.

Jaamal on pikaajaline koostöö mitme asutusega, sealhulgas rahvusvahelisel tasandil. Tõraveres asuvad Suurbritannia eksperimentaalne äikesedetektor, soomlaste magnetomeeter ja tomoskanner ning seadmed, mis kuuluvad varajasest kiirgusohust hoiatamise võrku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles