Pilaleht kuulutab: Petseri tuli referendumiga Eesti rüppe tagasi

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Petseri linna keskuses on poerida ja sealsamas ka 1903. aastal ehitatud veetorn, kus pragu kohvik.
Petseri linna keskuses on poerida ja sealsamas ka 1903. aastal ehitatud veetorn, kus pragu kohvik. Foto: Ilmar Vananurm

Sotsiaalvõrgustikus Twitter loodi esmaspäeva õhtul Petseri maakonna leht, milles kuulutatakse, et pärast edukat referendumit on Petseri elanikud otsustanud oma rajooni Eestiga taasühendada.

«Tere tulemast ametlikule Petseri maakonna lehele,» teatab leht. «Pärast edukat referendumit otsustas 99 protsenti [praeguse] Petšora [rajooni] elanikest taasühineda Eestiga, nimetades [rajooni] ümber Petseriks.»

Värske ingliskeelne pilaleht on reaktsioon Venemaa korraldatud niinimetatud referendumitele Ukraina oblastites, mis eelmisel nädalal Vladimir Putini poolt Venemaa osaks kuulutati. Pärast neid Moskva korraldatud nn referendumeid Ukrainas teatasid Tšehhi naljahambad, et Venemaa Kaliningradi oblastis on samuti läbi viidud referendum, mille tulemusel sai piirkonnast hoopis Tšehhi vabariigi koosseisu kuuluv enklaav Královec.

«Královeci kaitseministeerium» oli ka esimeste seas, kes Twitteris Petseri maakonda nende äsjase saavutuse eest õnnitlema tõttas. Lehel on ära toodud ka pilt Värskas asuvast Petserimaa Vabadussõja monumendist, üks foto, millel mees poseerib Petseri maakonna lipuga ning fotomontaaž Petseri Peetri kirikust, millele on justkui kinnitatud Eesti riigivapp.

Teisipäeva ennelõunase seisuga on Petseri maakonnal Twitteris 350 jälgijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles