Meistriks tuli suurest spordist loobunud Kail Piho

Copy
Meeste põhivõistluse esikolmik: Kail Piho (keskel), Markus Kägu (vasakul) ja Martti Nõmme
Meeste põhivõistluse esikolmik: Kail Piho (keskel), Markus Kägu (vasakul) ja Martti Nõmme Foto: Karli Saul/Eesti Suusaliit

Tehvandi spordikeskuses peetud kahevõistluse Eesti meistrivõistlustel krooniti meistriks suurest spordist lahkunud võrulane Kail Piho, kes esindab spordiühingut Taevatäht.

84-meetrine hüpe tähendas Pihole seda, et jooksurajale pääses ta kuuendana. Kuuekilomeetrisel krossijooksul suutis Piho aga olla konkurentidest kiirem.

Esikolmikus vaid üks koondislane

Eesti koondislastest oli ainsana võistlustules Nõmme SK esindaja Markus Kägu, kes teenis hõbedase medali. Pronksmedal absoluutklassis pandi Tehvandil kaela Võru SK /Andsumäe SK esindajale Martti Nõmmele, kes samuti tippspordist loobunud on.

Päev varem sealsamas Tehvandi hüppemäel peetud suusahüppe Eesti meistrivõistlustel võistlustules olnud 19 sportlasest otsustas end kahevõistluses proovile panna 12. Ainsana lisandus Kail Piho ja nii oli osalejaid 13. Kuuest medalist neli läks Lõuna-Eestist pärit kahevõistlejatele.

84-meetrine hüpe tähendas Pihole seda, et jooksurajale pääses ta kuuendana.

Pikima hüppe teinud Martti Nõmme pääses jooksurajale 30-sekundilise edumaaga hüppevoorus teiseks jäänud otepäälase Markkus Alteri ees. Paraku katkestas Alter pärast neljandat kilomeetrit võistluse.

Hüppemäel viienda koha saanud otepäälane Andero Kapp, kes võistleb juunioride arvestuses, jooksurajale ei startinud.

Juunioride arvestuses tuli meistriks Karel Rammo (keskel), järgnesid otepäälased Richard Viks (vasakul) ja Hanno Henri Reidolf.
Juunioride arvestuses tuli meistriks Karel Rammo (keskel), järgnesid otepäälased Richard Viks (vasakul) ja Hanno Henri Reidolf. Foto: Karli Saul/Eesti Suusaliit

Parimad juuniorid

Juunioridest tuli meistriks Nõmme SK esindaja Karel Rammo, kes 86,5 meetri pikkuse hüppelennuga pääses jooksule neljandana.

Teise koha võitis Otepää noormees Richard Viks ja pronksmedali sai samuti otepäälane – Hanno Henri Reidolf.

«Täna meie parimad kohal polnud. Koondislased eesotsas vendade Ilvestega treenivad väljaspool Eestit,» nentis võistluste sekretär Urve Loit. «Hea on aga näha, et võistlus­spordist loobunud Kail Piho ja Martti Nõmme tulevad harrastajatena võistlema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles