Põlvamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Alates oktoobrist ametnikke Räpina vallamajas reedeti naljalt ei kohta.
Alates oktoobrist ametnikke Räpina vallamajas reedeti naljalt ei kohta. Foto: Arved Breidaks

Muutus Räpina vallavalitsuse töökorraldus

Alates oktoobrist viibivad Räpina vallavalitsuse ametnikud reedeti kaugtööl.

Asjaajamine vallaametnikega käib sel päeval e-posti või telefoni teel. LEPM

Räpinas tänati kauaaegseid õpetajaid

Räpina vallavanem Enel Liin ja vallavolikogu esimees Peeter Sibul tunnustasid tänukirjaga tänavu auväärseid tööjuubeleid tähistanud õpetajaid.

35 aastat on õpetajana töötanud Ave Astel Räpina muusikakoolist, Eda Gross ja Reet Palusalu Räpina aianduskoolist, Katri Narusing Mehikoorma põhikoolist, Maie Oper ja Anne Seim Räpina ühisgümnaasiumist ja Krista Salf Viluste põhikoolist.

Ka Urve Mähar on töötanud õpetajana 35 aastat, sellest 30 aastat Ruusa põhikoolis.

Marina Soidla on Räpina ühisgümnaasiumis ametis olnud 30 aastat. 25 aastat on Räpina lasteaias Vikerkaar töötanud Ivi Kopli, Räpina aianduskoolis Ülle Sarnit ja Räpina ühisgümnaasiumis Karin Tuul.

Räpina aianduskoolis on 20 aastat ametis olnud Irma Samoldina, sama kaua on töötanud õpetajana Jane Raud.

Tunnustati ka Juta Mosonat, kes töötanud Räpina raamatukoguhoidjana 35 aastat.

Lisaks õnnitleti haridustöötajaid, kes tänavu leidnud äramärkimist nii maakonnas kui üleriigiliselt. LEPM

Põlva püüab valgustuse pealt säästa

Põlva haldusteenistusele on helistatud ja kurdetud muret, et kõrgete elektrihindade ajastul põleb tänavavalgustus siin-seal vallas ka päevasel ajal.

Haldusteenistus andis teada, et lampide süttimist ebaharilikul ajal põhjustab tänavavalgustuse juhtimise tarkvara muutmine. Otsitakse võimalusi seadistada valgustus optimaalseimale režiimile, et elektrienergiat veelgi kokku hoida. Sellist reguleerimist võimaldab fakt, et suurem osa valla tänavatel särajatest on moodsad LED-valgustid.

Öösiti on tänavalambid juba töös ainult poole võimsusega, aga ka seda soovitakse vähendada. LEPM

Valla reservfondist eraldati üle 13 000 euro

Põlva vallavalitsus otsustas eraldada valla reservfondist Põlva paisjärve osaliseks niitmiseks 4800 eurot, Põlva kultuuri- ja huvikeskusele katuse remondiks ja 38 tulekustuti kontrollimiseks 2457,50 eurot ning valla hooldekodule kahe veel sel aastal lisanduva ametikoha töötasudeks 5888 eurot.

Ühtlasi kinnitas vallavalitsus hooldekodu struktuuri ning töötajate koosseisu. Muudatus on seotud uute majade avamisega ja ööpäevaringse üldhooldusteenuse teenuskohtade arvu suurenemisega. Kokku tõuseb ametikohtade arv hooldekodus 15-lt 34-le. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles