Aasta pereettevõte tegutseb Põlvamaal

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Aasta pereettevõtte tiitli võttis vastu Põlva firma Peetri Puit OÜ juht Peeter Peedomaa.
Aasta pereettevõtte tiitli võttis vastu Põlva firma Peetri Puit OÜ juht Peeter Peedomaa. Foto: Rene Riisalu

Eesti parimate ettevõtete auhindamisüritusel kuulutati välja ka aasta pereettevõte. Tiitli sai Põlva puidufirma Peetri Puit OÜ.

Peetri Puit OÜ/ARCWOOD on 2002. aastal tootmistegevusega alustanud Eesti kapitalil põhinev ettevõtte. Nende põhitoodang on CLT (ristkihtliimpuit), liimpuit-konstruktsioonid ning sõrmjätkatud konstruktsioonpuit.

Viie töötajaga alustanud ettevõtte on oma kodulehe andmetel kasvanud üheks juhtivaks puitkonstruktsioonide tootjaks Eestis ja Baltikumis, mis varustatud tipptasemel tehnoloogiate ja tootmismeetoditega. Tegu on CLT tootmise teerajajaga Eestis ning Baltikumis.

Konkurentsivõimelisimaks tööstus- ja energeetikaettevõtteks sai aga Võru vallas asuv firma Toftan AS. Varese külas tegutsev ettevõte on asutatud 1995. aastal, mil Kesk-Rootsist Toftani külast toodi Lõuna-Eestisse, toonasesse Sõmerpalu valda vanasse kartulihoidlasse kasutatud saeveskitehnoloogia. Praeguseks on sellest saanud suuruselt teine saeveski Eestis ja kolmas Baltikumis.

Ettevõte toodab nii männi- kui ka kuuse saematerjali. Nende toodangust valmivad maavärinakindlad majad Jaapanis, majad ja mööbel Põhja-Aafrika riikides, ehituskonstruktsioonid Euroopas, akna-ja uksekomponendid ning sildade ja hoonete talad Eestis.

Aasta ettevõtte tiitliga pärjati Saaremaa laevaehitusettevõte AS Baltic Workboats.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles