Video Võrumaa mees osutus konkursil rahva lemmikuks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Jüri Kiidron (paremal) on ka Võrumaa tänavune aasta õppija.
Jüri Kiidron (paremal) on ka Võrumaa tänavune aasta õppija. Foto: Võrumaa arenduskeskus

Täiskasvanud õppija nädala (TÕN) osana tunnustati 25. korda Eesti aasta õppijaid, õpitegusid ning koolitajaid. Aasta õppija 2022 on Margus Paavel Ida-Virumaalt. Eripreemia sai Heino Joandi Saaremaalt ning rahva lemmikuks osutus Jüri Kiidron Võrumaalt.

Kiidroni elutee on teinud palju käänakuid, enne kui jõudis oma tänase töökohani Urvaste kooli. Mees on töötanud mööblitööstuses liimpressi operaatorina, üldehitustöödel ning komplekteerijana kommivabrikus Kalev.

Pärast kaheksa-aastast tööd Kalevis jäi Kiidron töötuks ning otsustas minna õppima uut eriala – ehitusviimistlust. Siiski ei võtnud tema karjäär sugugi suunda ehitusvaldkonda ning kutsekoolist tehti hoopis ootamatu pakkumine hakata tööle erivajadustega õpilaste kasvatajana. «See töö pakkus küll väljakutseid, kuid tundus samas väga põnev ja südamelähedane,» rääkis Kiidron,

Mees asus õppima Lääne-Viru Rakenduskõrgkooli sotsiaaltöö erialale ning hiljem mahtusid tema ellu veel tööd Antsla gümnaasiumi sotsiaalpedagoogina ning lasteaia direktorina, kuid seal mõistis Kiidron, et on rohkem kasulik erivajadustega lastele.

Ta pöördus sellele teele tagasi, asudes õpetajaks Urvaste kooli ning see ajendas teda lisama oma erialasele haridusele uut pusletükki – sellest õppeaastast on ta ka Tallinna Ülikooli sotsiaaltöö magistriõppe tudeng.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles