Põlvamaa suvelugejad võtsid saagi kokku

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Triinu Laanelt on peagi ilmumas viies raamat.
Triinu Laanelt on peagi ilmumas viies raamat. Foto: Mati Määrits

Põlvamaa raamatukogudes on laste suvelugemist korraldatud juba aastaid. Sel suvel kuulutas Põlva keskraamatukogu lasteteenindus esimest korda välja maakondliku laste lugemisbingo.

Sirve Valdmaa ja Aili Kolsar töötasid välja üheksa väljaga bingopiletid ja 16 väljakutset, mille hulgas näiteks ülesanne lugeda läbi raamat, mis ilmunud lugeja sünniaastal. Teistele raamatukogudele ülesandeid jäigalt ette ei kirjutatud ja nii võisid raamatukoguhoidjad neid omatahtsi sõnastada.

Bingost võtsid lisaks keskraamatukogule osa Linte, Maaritsa, Peri, Saverna, Veriora ja Vastse-Kuuste raamatukogu. Arvesse läksid ka raamatukogud, kus seda teisel viisil korraldati. Kiidjärve raamatukogus kujundavad lugejad juba aastaid loetud raamatu kohta lille, millele kirjutavad teose andmed ja arvamuse loetust. Lilled paigutatakse raamatukogu seintele. Kanepis võeti koostöös noortekeskusega kasutusele lugemisvihik, kuhu võis kirjutada loetud jutule uue lõpu, kujundada raamatu kohta reklaamplakat või kirjutada suvel loetud teostest välja tsitaate.

Kõik raamatukogud valisid välja oma tublimad suvelugejad. Kokkuvõttes olid kõige tublimad lugejad Mirtel Jõgila ja Katriin Jõgila Vastse-Kuustest, kes lugesid läbi vähemalt 36 raamatut ja täitsid neli bingopiletit.

Heili Meribeth Rau Põlvast, Kristiina Viita Verioralt ja Jane Tampuu Vastse-Kuustest lugesid läbi vähemalt 27 raamatut ja täitsid kolm bingopiletit.

Tunnustusüritusele Põlva keskraamatukokku kutsuti 38 last. Auhinnaks said tublid suvelugejad Põlvamaal elava lastekirjaniku Triinu Laane raamatu «Luukere Juhani juhtumised». Lugu räägib sellest, kuidas raamatu nimitegelane – klõbisev õppevahend – on koolist memme ja taadu juurde pensionipõlve pidama saadetud ja kõigile saab osaks toredaid seiklusi. Kohal oli ka autor ise, kes rääkis kokkutulnutele oma neljast seni ilmunud raamatust, millele peagi lisa oodata.

Suvelugemise korraldasid raamatukoguhoidjad Heli Adamson, Jane Arusoo, Tiina Hoop, Mall Kõpp, Krista Pikk, Kaja Romulus, Ilona Oeselg-Tigasing, Külli Tohvri, Margit Õkva ja noorsootöötaja Kadri Kiho.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles