Piirilinnu ähvardab 700 000 euro tagasimaksmine

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valga ja Valka ühine kesklinn (fotol vaade Valka keskväljaku kohalt Valga suunas) on nüüdseks valmis, valdu aga ähvardab nõue maksta tagasi ligi kolmveerand miljonit eurot toetusraha.
Valga ja Valka ühine kesklinn (fotol vaade Valka keskväljaku kohalt Valga suunas) on nüüdseks valmis, valdu aga ähvardab nõue maksta tagasi ligi kolmveerand miljonit eurot toetusraha. Foto: Arvo Meeks

Valga ja Valka linna ähvardab oht, et ühise kesklinna ehitusele kulunud toetusest tuleb väidetavate rikkumiste tõttu tagasi maksta kokku ligi 700 000 eurot. Omavalitsused on seisukohal, et pole midagi valesti teinud, ning plaanivad kohtuteed.

Esmalt valmis aastal 2018 Valga keskväljak, 2020. aasta lõpuks aga tööde teises etapis Valka bussijaama ja Raina tänava vahel Valka keskväljak ja kaht keskväljakut ühendav jalakäijate tänav.

Esimesele etapile kulus ligikaudu kaks ja teisele umbes viis miljonit eurot. Viimasest umbes kolm miljonit tuli toetusena Eesti-Läti programmist, ülejäänu Valga ja Valka omavalitsuselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles